Înainte de ședința de azi a colegilor mei din …

0
599

Înainte de ședința de azi a colegilor mei din Comitetul Executiv, fac o scurtă analiză a situației. De asemenea, la finalul următoarelor cuvinte vă fac o mărturisire și vă cer ceva foarte important pentru mine:

1. Cei cărora li s-a repetat ani în șir că PSD=Ciuma-Roșie vor continua să iasă în stradă. Pentru ei, aceste ordonanțe au legătură doar cu “hoția”, nicidecum cu normarea juridică menită să stopeze abuzurile instituțiilor de forță.

2. Ar fi foarte interesant un sondaj de opinie printre manifestanți – să aflăm care este procentul celor care au auzit de “Comisia de la Veneția”, despre deciziile Curții Constituționale în materie penală, ori despre mesajele directe către România ale președintelui CEDO.

3. Alt sondaj interesant, tot printre manifestanți, ar reliefa procentul celor care au auzit de cazurile “Rarinca”, “Berca” sau “Gutău”, pentru a da doar 3 exemple ilustrative referitor la abuzurile așa-zisului stat de drept.

4. Trăim vremuri în care mulți dintre români răspund imediat la sloganul “Corupția ucide”, dar niciodată la sloganul – “Abuzurile ucid”. Sunt cel puțin un milion de oameni în această situație, lucru ușor de înțeles dacă privim numărul votanților PNL-USR.

5. În același timp, multe alte milioane de români ar striga oricând în piață în favoarea democrației și a drepturilor omului. Din glasurile lor nu ar răzbate mesajul “DNA să vină să vă ia”, ci “DNA – NU mai abuza”.

6. Dacă vom continua să ne ducem după fenta celor care ne tot spun că noi nu e ok să manifestăm public, la unison, atunci să nu ne mirăm că presa internațională titrează: “România e în stradă”. …Pentru că jurnaliștii străini văd doar acea parte a României care iese în stradă pentru a striga: “La pușcărie”. Dacă ar vedea la fel de mulți oameni adunați la un loc pentru a striga, pașnic – “Nu suntem Colonia-România”, atunci presa străină ar relata și despre asta. Problema nu e a lor, ci a noastră.

7. Eu am făcut acum trei luni pasul spre politică pentru că am convingeri personale referitoare la destinul măreț al României. Mă număr printre cei care știu foarte bine cine și de ce depune toate eforturile și resursele financiare pentru a ne scoate din propria matcă. Știu ce am putea fi, față de ce ne forțează să ajungem. Știu că România are menirea de a crea punți între lumi, iar nu de a deveni un sclav umil, care execută ordine de frică.

Am Proiecte mari în minte în vederea reașezării României în propriul Destin. Proiecte care să ne vindece de ură și de dezbinare… Proiecte care să angreneze tot ce avem mai bun, nu tot ce avem mai rău… Proiecte care să ne transforme într-o țară fără de care nu se poate, nu într-o entitate statală neglijabilă.

…Dar, pentru toate acestea, am nevoie de dumneavoastră! Nu pot face toate aceste lucruri decât împreună cu OAMENII acestui popor. Nu am mai făcut asta până acum, dar iată că a sosit vremea: am nevoie de energia dumneavoastră, am nevoie să știu că suntem mulți cei care credem în proiectul “România – Țara unui VIS posibil”. Și, indiferent ce se decide azi, la un moment dat aș vrea foarte mult să vă cunosc pe toți! Pe mine nu mă interesează absolut deloc să “îmi construiesc o carieră politică”. Sunt aici pentru a reașeza trenul pe șine. Și e nevoie de multe brațe pentru asta…

Posted by | View Post | View Group