Să fim în stare să separăm planurile – E …

0
540

Să fim în stare să separăm planurile – E ESENȚIAL!

1. Programul de guvernare este foarte bun și poate transforma România într-o adevărată putere economică.
*Mă număr printre cei care l-au citit de cel puțin zece ori. Îl știu din scoarță în scoarță, pe fiecare domeniu în parte. Pot să-mi dau și… doctoratul (deși a devenit o afacere riscantă)!

2. Guvernul PSD-ALDE nu are cum să ducă până la capăt acest program câtă vreme i se opun: Iohannis, instituțiile de forță, ONG-urile finanțate de Soros și ELITA FINANCIARĂ. Ca atare, în paralel cu aplicarea programului de guvernare, prin fermitate și repertoriu legislativ – entitățile sus-amintite trebuie reașezate în mătcile lor.

3. Cred în capacitatea premierului Grindeanu de a transforma în faptă de bună guvernare programul cu care PSD a câștigat alegerile!

4. Cred, în același timp, că e profund greșit să fim struți, să tăcem ca pietrele, să nu îi atragem atenția premierului atunci când discursul său deviază (oricât de bine intenționat ar fi) către zone de crepuscul. De pildă, E A FI STRUȚ să nu-i atragi atenția că nu e tocmai ok să laude “creativitatea” unor lozinci adeseori oribile și pe alocuri fascistoide. E A FI STRUȚ să nu-i atragi atenția că nu e în regulă să spună că se bucură că “s-a trezit partea civică”, referindu-se la oameni ale căror dorințe (exprimate divers și… “creativ”) pot fi concentrate în două lozinci principale: “DNA – SĂ VINĂ SĂ VĂ IA!” și “LA PUȘCĂRIE!”. E A FI STRUȚ să nu-i spui premierului că nu face decât să creeze un precedent extrem de periculos atunci când spune: “cand in societate apar proteste, manifestatii, inseamna ca decizia ta nu a fost cea corecta si acea decizie trebuie sa o retragi si acest lucru l-am facut”. Și tot A FI STRUȚ e să nu-i spui premierului că nu simți deloc că te reprezintă atunci când zice, la Bruxelles: “echipele de specialisti vor transmite aceste lucruri catre Comisia Europeana pentru a ne fi cat se poate de clar parcursul pe care TREBUIE sa-l avem”.

…Dacă suntem capabili să separăm planurile de mai sus, atunci vom reuși două lucruri de care avem nevoie ca de aer:

a. Să avem o țară prosperă (cu un premier care pune în aplicare un program de guvernare excelent)!

…dar și:

b. Să avem o țară LIBERĂ (evitând COMPROMISURI care ne-ar putea afecta, iarăși, timp de mulți ani)!

Posted by | View Post | View Group