Dacă acceptăm la nivel individual că libertatea …

0
450

Dacă acceptăm la nivel individual că libertatea și demnitatea presupun asumarea și valorificarea propriei individualități, atunci mai trebuie să facem un singur pas – să acceptăm această realitate și la nivel colectiv. România va fi cu adevărat LIBERĂ și DEMNĂ doar atunci când își va asuma și valorifica propria individualitate. Iar discuția despre individualitatea românească depășește cu mult cadrul economic. Până la urmă, dacă nu accepți – ca om – că ești compus doar din necesara burtă care strigă după necesara pâine, de ce ai accepta – ca țară – să funcționezi EMINAMENTE DIGESTIV? …Avem nevoie de un organism național la fel de complex ca cel individual. A ne închide perspectivele între granițele funcționale ale unui singur organ e a ne văduvi singuri de șansa unui orizont eliberator…

Am convingerea că tocmai deschiderea unor perspective naționale mai complexe ne va ajuta să rezolvăm și problemele primare. Vom ajunge astfel, inspirându-ne acțiunile din complexitatea ființei omenești, la ceea ce îmi place să numesc “Economicul UMANIZAT” – un angrenaj viu în care binele întregului și binele părților care îl alcătuiesc sunt înțelese ca fiind INTERDEPENDENTE.

P.S. Mi-am propus ca, în maximum două luni, să public o carte care va defini pe larg viziunea mea despre România și despre care ar putea fi rolul și rostul nostru în lumea cea mare. Până atunci, voi mai publica aici diverse fragmente, precum cel de mai sus.

Posted by | View Post | View Group