ROMÂNIA ȘI RADICALII… “LIBERI” …

0
568

ROMÂNIA ȘI RADICALII… “LIBERI”

În NATURĂ, „radicalii liberi sunt molecule de oxigen care au pierdut un electron devenind astfel instabile şi reactive”.

În SOCIETATE, radicalii liberi sunt acei indivizi cărora le-a fost atrofiată, prin îndoctrinare și manipulare, acea parte a creierului care e garantul oricărei democraţii – zona cerebrală care ne ajută să rămânem sceptici, să nu credem 100% într-un personaj social mesianic sau într-un slogan, într-un clişeu propagandistic.

În NATURĂ, „aceste molecule de oxigen ’țopăie’ printre celule şi ţesuturi provocând distrugere şi creând alţi radicali liberi.”

În SOCIETATE, radicalii liberi sunt acele persoane care, victime ale unui ADHD “civic” cu care s-au născut sau pe care au fost ajutate să îl dobândească, nu au astâmpăr până când nu îşi fac prozeliţi şi până când nu termină de distrus până şi ultima valoare politică și socială care nu le convine.

În NATURĂ, „denumirea de radicali liberi vine de la faptul că aceste molecule sunt ’libere’ adică plutesc în voie şi sunt ’radicale’ adică sunt foarte periculoase şi pot ataca şi afecta grav tot felul de ţesuturi şi celule din organism.”

În SOCIETATE, aceste personaje sunt absolut convinse că ele, doar ele sunt fiinţele „cu adevărat libere”. Nimeni în afara lor nu înţelege, nu vede, nu aude… Oricine îndrăzneşte să aibă o altă părere este rapid linşat – pentru că e „depășit”. Oricine are tupeul să introducă un minimum de nuanţă este grabnic înjurat, marginalizat, suprimat. Radicalizate prin suprapunerea de clişee peste un strat informaţional şi de analiză extrem de superficial, aceste persoane nu se vor simţi bine şi „implicate social” decât atacând orice valoare şi cerând mereu ca „totul să fie ras” și ca totul „să o ia de la zero”.

În NATURĂ, „în decursul unei zile, spre exemplu, o singură celulă poate fi ’bombardată’ de 10.000 de ori de radicalii liberi”.

În SOCIETATE, radicalii liberi îşi fixează câte o ţintă şi o atacă în grup. Este modul lor de a se simţi „puternici”. În plus, aşa înţeleg ei să-şi facă loc în lume – eliminând pe oricine îndrăzneşte să aibă măcar un sfert de altă opinie.

În NATURĂ, „daunele făcute de radicalii liberi au ajuns astfel să fie numite ca şi cauză principală a îmbătrânirii”.

În SOCIETATE, principala cauză a îmbătrânirii nu e scăderea natalităţii, ci accederea la piedestaluri de exprimare publică a unor indivizi care răspândesc în organismul social un ser toxic, un discurs al urii faţă de toţi „ceilalţi”.

În NATURĂ, „deşi pare foarte grav şi chiar este, aceşti inamici invizibili pentru ochiul liber au un antidot. Natura are mereu o rezolvare. Astfel, anumiţi nutrienţi numiţi antioxidanţi previn şi chiar inversează deteriorările făcute de radicalii liberi.”

În SOCIETATE, antioxidanţii sunt acele persoane care se încăpăţânează, în plin război al tuturor împotriva tuturor, să caute liantul, să caute acele elemente care unesc în loc să dezbine, care aduc oamenii aproape, laolaltă, în loc să-i asmută unii împotriva celorlalţi. Munca lor, odată înţeleasă, are şansa de a preveni şi chiar de a inversa anarhia şi stricăciunile provocate de radicalii liberi.

În NATURĂ, „antioxidanţii contracarează radicalii liberi cedându-le acestora electronul de care au nevoie pentru a deveni stabili.”

În SOCIETATE, antioxidanţii sunt aceia care nu îi urăsc pe radicalii liberi, ci care – din contră – încearcă să le găsească toate circumstanţele, caută să le arate în ce fel sunt manipulaţi şi în interesul cui s-a petrecut, de fapt, transformarea lor în „radicali liberi”. Dacă sunt dispuşi să îl primească, electronul de raţiune şi umanitate cedat de antioxidanţii sociali îi poate ajuta pe radicalii liberi să-şi recapete stabilitatea. Astfel, dintr-o masă amorfă şi anarhică, ei se pot transforma în elemente vii, cu contururi bine delimitate, angrenate cu adevărat în reconstrucţia organismului social. …Dacă, în schimb, nu vor să accepte electronul de rațiune și umanitate, atunci vor rămâne doar o masă anarhică foarte ușor de manipulat și al dracului de #rezistentă la orice argument care nu le convine!

E foarte ușor să fii RADICAL LIBER… Nu trebuie decât să te alături altor radicali liberi, imediat ce sună din goarnă manipulatorii de substanțe mentale și sufletești. Acești manipulatori sunt oameni fără nume și fără chip, care lucrează întotdeauna în obscuritatea laboratoarelor destinate derulării de EXPERIMENTE SOCIALE. De fiecare dată când INTERESUL NEPUBLIC o va cere, experții în chimie socială vor genera în eprubetele lor EMOȚIA de care au nevoie pentru a schimba acele stări și contexte care contravin planurilor lor.

…Din fericire, mai există însă și oameni care lucrează LA VEDERE, care nu agreează obscuritatea cavernelor și care practică o ALCHIMIE SOCIALĂ care, finalmente, va transmuta veninul în leac.

Liviu Pleșoianu

https://www.facebook.com/jurnalviral/photos/a.476547122545734.1073741828.453683961498717/498456410354805/?type=3

Posted by | View Post | View Group