Solicitare publică adresată ministrului …

0
588

Solicitare publică adresată ministrului Justiției, domnul Tudorel Toader

Domnule Ministru,

Motivarea CCR de azi face absolut OBLIGATORIE cererea de REVOCARE din funcție a doamnei Laura Codruța Kovesi! Vă solicit să acționați cu maximă celeritate în sensul trimiterii către Președintele României a propunerii de REVOCARE din funcție a Procurorului-Șef DNA. Ceea ce a întreprins DNA, sub conducerea Laurei Codruța Kovesi, este de o gravitate EXTREMĂ, așa cum probează in extenso motivarea Deciziei CCR nr. 68 din 27 februarie 2017, motivarea care tocmai a fost făcută publică!

În fața unor astfel de GRAVE încălcări ale Legii Fundamentale, consider că orice ezitare sau amânare nu își găsesc locul. Ordinea de drept și esența democrației au fost BRUTAL încălcate de către DNA, așa cum este condusă această instituție de către doamna Laura Codruța Kovesi!

Orice minut care trece fără ca doamna Laura Codruța Kovesi să fie REVOCATĂ din funcție e un minut care aduce grave prejudicii de imagine chiar Direcției Naționale Anticorupție și care șubrezește și mai mult încrederea românilor în Statul de Drept. În condițiile în care toate sondajele relevă fără putere de tăgadă o prăbușire a încrederii românilor în Justiție, consider că dumneavoastră vă revine în primul rând, ca ministru al Justiției, sarcina de a întreprinde toate demersurile care se impun pentru a schimba această tendință evidentă. Iar necesitatea propunerii de către dumneavoastră a REVOCĂRII din funcție a doamnei Laura Codruța Kovesi vine nu doar din recent publicata motivare a Deciziei CCR nr. 68 din 27 februarie 2017, ci și raportat la valul de scandaluri de amploare care privesc activitatea Direcției Naționale Anticorupție.

Liviu Pleșoianu,
Deputat PSD

Posted by | View Post | View Group