Doamna CĂTĂNICIU, ca om LIBER ce este, l-a …

0
690

Doamna CĂTĂNICIU, ca om LIBER ce este, l-a criticat pe ministrul Justiției. Domnul TĂRICEANU, LIBERAL, a considerat că trebuie musai muștruluită pentru asta. Dincolo de faptul că atitudinea în sine mă frapează la un om pe care l-am respectat foarte mult (se traduce prin acel foarte rău „toți trebuie să spună ca mine”), conținutul zicerilor domnului Tăriceanu m-a băgat efectiv în corzi! Dacă auzeam așa ceva de la Turcan, de la Gorghiu, foarte probabil nici n-aș fi băgat de seamă. Dar să aud cele ce urmează de la Călin Popescu-Tăriceanu este, mărturisesc, pur și simplu șocant! Iată mai întâi zicerile (comentez la final):

Tăriceanu: „Este o poziţie strict personală cu care eu nici nu sunt de acord. O dezavuez. Unde aţi mai pomenit, într-o ţară normală, democratică, ca parlamentarii majorităţii să critice miniştrii propriului guvern? Am avut o discuţie cu domnia sa şi cu colegii ieri (joi – n.r.) în Biroul Politic Executiv pe acest subiect. Cred că sunt anumite subiecte induse din alte zone şi unii dintre colegii noştri, câteodată, în acest stil, fac greşeli de apreciere. Din zona media au început diverse agitaţii referitoare la declaraţii care să agite spiritele ca ministrul Justiţiei ar trebui să-şi dea demisia că nu are susţinerea pentru proiectele pe care le promovează, ceea ce nu este corect.”.

Pe puncte:

1. „Unde aţi mai pomenit, într-o ţară normală, democratică, ca parlamentarii majorităţii să critice miniştrii propriului guvern?”

…Vă rog, mă poate ajuta cineva în sensul de a-mi da să beau vreo licoare magică prin care să-mi șterg memoria recentă? Aș vrea, sincer, să uit imediat că așa ceva a fost rostit de Călin Popescu-Tăriceanu! …Prin urmare, în accepțiunea domnului Tăriceanu, într-o țară „normală” și „democratică”, un parlamentar al majorității NU ar trebui să critice miniștrii propriului guvern? Dumnezeule mare! Păi e tocmai INVERS! Abia asta garantează DEMOCRAȚIA și NORMALITATEA, ca să nu mai vorbesc despre LIBERALISM! Dacă e ceva de lăudat la cei din opoziție – LAUDĂ-I! Dacă e ceva de criticat la ai tăi – CRITICĂ-I! …De ce în acest fel și nu altfel, domnule Tăriceanu? – Pentru că așa procedează un om LIBER, DEMN și CORECT! Începând de când anume nu mai contează aceste valori!??

2. „Cred că sunt anumite subiecte induse din alte zone şi unii dintre colegii noştri, câteodată, în acest stil, fac greşeli de apreciere.”

…Insist cu licoarea sau pastila pentru uitare! Carevasăzică, dacă am altă părere decât președintele organizației din care fac parte, atunci e musai ca această opinie separată să fie… „INDUSĂ” din… „alte zone”!?? Dacă am propriile mele idei, diferite de ale… „șefului”, înseamnă automat că „fac greşeli de apreciere”!?? – Dumnezeule mare!

3. „Din zona media au început diverse agitaţii referitoare la declaraţii care să agite spiritele ca ministrul Justiţiei ar trebui să-şi dea demisia că nu are susţinerea pentru proiectele pe care le promovează, ceea ce nu este corect.”

…Aveți sau nu pastila aia, licoarea aia? …Domnul Tăriceanu numește… „AGITAȚII” punctele de vedere absolut corecte ale unor oameni din presă care au ținut piept Noii Securități timp de mai bine de un deceniu!?? Așa găsește cu cale să vorbească despre oameni care l-au apreciat și l-au invitat mereu în emisiuni pentru a-i oferi șansa să se exprime!?? ….Dumnezeule mare!

…Vă dau cuvântul meu că fac eforturi foarte mari să mă cenzurez în timp ce scriu aceste lucruri. Tocmai pentru că aceste afirmații REVOLTĂTOARE vin de la un om despre care am vorbit doar de bine și pe care l-am apreciat foarte mult…

O să mă opresc, cu multă tristețe, aici. În fața acestor ieșiri în decor pur și simplu DICTATORIALE, am o singură încheiere: JE SUIS STELUȚA CĂTĂNICIU!

Posted by | View Post | View Group