Lumină din lumină… …

0
639

Lumină din lumină…

Tot ceea ce ni se întâmplă şi ceea ce vedem întâmplându-se în jurul nostru poate fi receptat şi interpretat în varii feluri. Un rând dintr-o carte, deschisă întâmplător într-o librărie, care ne răspunde perfect la o întrebare ce ne frământă de ceva vreme, poate fi “un simplu rând dintr-o carte” sau, din contră, un “semn hermeneutic”, un simbol alchimic ce se aşteaptă înţeles. Poţi considera că, în viaţă, totul e accident sau, dimpotrivă, că orice mişcare se circumscrie unui sens.

La Noaptea de Înviere, de asemenea, fiecare dintre noi se raportează cât se poate de diferit: reculegere, bucurie, distracţie, indiferenţă, împăcare, iertare etc. Fiecăruia dintre noi, Noaptea de Înviere îi trimite alte şoapte.

Ceva ar fi minunat însă să simţim cu toţii, indiferent de modul personal în care alegem să trăim acest moment. Clipele acelea de miez de noapte, când lumânările îşi transmit, necondiţionat, focul… Este un moment în care ceva magic se poate întâmpla. Totul depinde de semnificaţia pe care o dăm acelor minute.

Atunci când luăm unii de la alţii lumină, luăm, de fapt, Lumină. Aşa cum fitilele lumânărilor se aprind, într-o comunitate de ceară arzândă, aşa ni se pot aprinde şi nouă inimile, străbătându-ne pe toţi purul, viul, bunul şi frumosul!
Paşte fericit şi fie să ne regăsim mai vii, mai proaspeţi şi mai puri!

Hristos a înviat! Fie să fim…

Posted by | View Post | View Group