“Eu credeam că știți deja ce spune legea…” – …

“Eu credeam că știți deja ce spune legea…” – Așa a considerat normal să răspundă, în mai multe rânduri, ministrul Justiției întrebat fiind de jurnaliști ce urmează să se întâmple cu extrădarea lui Sebastian Ghiță. De asemenea, vă mai relatez un episod aparent banal de la Cotroceni, unde știți că am participat recent la Conferința Comisiei de la Veneția. La o întrebare venită din partea unui fost judecător CCR (nu contează nici cine, nici ce întrebare), domnul Tudorel Toader nu a răspuns punctual decât după ce a precizat următoarele: “Dumneavoastră ați fost judecător CCR 3 ani. Eu… 10!”.

Ce poți observa foarte ușor dacă treci dincolo de scutul profesional, dacă îl… evaluezi pe domnul Toader strict psihologic, uman? – Observi că ai de a face cu un tip extrem, extrem de plin de el, o persoană care probabil consideră că e de neegalat în Universul cunoscut. …Ei bine, la cine mai putem observa același tipar psihologic? Exact! La doamna KOVESI!

Învârtoșarea propriului ego e o boală de care prea mulți decidenți din țara asta suferă, inclusiv domnul ministru de la Justiție. Iar lucrul cel mai grav este acela că, în timp ce ne tot explică savant cum o să facă și o să dreagă, abuzurile DNA continuă. Singurul lucru care le mai oprește este conștiința profesională și umană a judecătorilor care dinamitează pe bandă rulantă așa-zisele dosare. …Și care nu ne tratează cu aroganță atunci când se întâmplă să mai intervină prin vreo emisiune.

Avem nevoie de un ministru care SĂ FACĂ, nu care să peroreze ad infinitum, extaziat de fiecare dată când se aude pe sine vorbind!

P.S. Despre marele “audit extern” a mai auzit cineva ceva?!…

Posted by | View Post | View Group