Sunt Președintele României și nu mi-am aruncat, …

0
331

Sunt Președintele României și nu mi-am aruncat, nervos, paltonul pe mașină la doar câteva săptămâni de când am fost ales. Tocmai pentru că sunt Președintele României, nu aș putea niciodată să mă cred „Șeful statului”, tratându-i pe toți ceilalți ca pe supușii mei.

Sunt Președintele României și am avut atâta suflet încât să o grațiez pe mama care a furat mâncare pentru fetița ei. Nici n-aș merita să fiu Președinte dacă nu aș fi capabil de UMANITATE și EMPATIE!… Cum aș fi putut să n-o grațiez, dată fiind situația ei familială (foarte săraci, tatăl foarte bolnav)!? Ce Președinte aș fi fost dacă n-aș fi grațiat-o pe mama acelei fetițe care mă implora la televizor, cu lacrimi în ochi!?

Sunt Președintele României și nu am ciocnit cupe pline cu șampanie la două săptămâni după tragedia din Colectiv. Nu am ciocnit acele cupe cu un premier „tehnocrat”… Nici n-am ieșit în stradă, la protestele post-Colectiv. Cum aș fi putut face asta, ca Președinte?…

Sunt Președintele României și nu am anulat recepția de la Cotroceni cu ocazia zilei de 1 Decembrie, motivând că „e prea devreme după Colectiv”. Nu am anulat recepția, pentru că nici nu am băut acea șampanie, cu gura până la urechi, pe 17 noiembrie (când era și mai… „devreme”).

Sunt Președintele României și nu am petrecut primul Crăciun și primul Revelion după Colectiv departe de țară, la… Miami!

Sunt Președintele României și nu i-am numit pe toți adversarii mei politici „penali”, pentru că eu cred în sfânta prezumție de nevinovăție!

Sunt Președintele României și nu am obținut sume colosale din închirierea unei case obținute prin fals și uz de fals.

Sunt Președintele României și nu am numit-o judecător CCR pe Livia Stanciu, călăul Marianei Rarinca. Sunt Președintele României și, în general, nu am preluat integral sistemul sinistru al predecesorului meu!

Sunt Președintele României și, deci, al tuturor românilor. Ca atare, nici prin cap nu mi-a trecut să incit la proteste antiguvernamentale și chiar să particip la acestea! Cum aș fi putut face în halul ăsta de râs România și funcția de Președinte? Niciodată, nicăieri în lume, un Președinte de țară nu a ieșit în stradă împotriva unei majorități proaspăt alese… Doar nu era să fiu eu primul și, cu siguranță, ultimul!

Sunt Președintele României și nu am spus niciodată că „românii mei” sunt doar acei români care sunt mereu de acord cu mine…

Ca Președinte al României, înțeleg foarte bine că sunt, totuși, un slujbaș al statului. Că trebuie să mă înclin mereu în fața onoarei de a fi fost ales Președinte, iar nu să-i privesc mereu pe toți cu un aer superior.

Sunt Președintele care i-a fost dat țării ăsteia să-l aibă în 2018, la 100 de ani de la Marea Unire! Și, ca Președinte al României, mă voi strădui anul viitor să sărbătoresc, deși poate îmi va veni să… „comemorez”.

Am bun-simț, nu sunt deloc îngâmfat, respect pe toată lumea și am reușit foarte repede să opresc marea dezbinare la care a lucrat fostul Președinte cu sârg! Practic, de când sunt eu Președinte, totul, în țară, e o Mare Unire, iar oamenii (pe regiuni, pe vârste, pe segmente ocupaționale) se iubesc din ce în ce mai mult și toleranța crește precum iarba verde după ploaie lungă…

Ocup cu cinste funcția de Președinte al României și merit cu siguranță această onoare, precum și încă un mandat!

Klaus Werner Iohannis

Posted by | View Post | View Group