Scrisoarea trimisă azi de Ana Maria Pătru către …

0
312

Scrisoarea trimisă azi de Ana Maria Pătru către membrii Comisiei parlamentare de Anchetă conține elemente și acuzații de o GRAVITATE EXTREMĂ! Vicepreședinte AEP în 2009 (și chiar președinte ulterior), doamna Pătru vorbește în clar despre “Manipularea și influențarea softului prin care se transmit rezultatele către AEP”:

“Consider însă că este suspect faptul că SIVECO, firmă controlată de doamna Irina Socol, a câștigat aproape toate licitațiile privind softurile de numărare și transmitere a datelor către AEP. Inclusiv la alegerile din 2009, care fac obiectul Comisiei din care faceți parte. Această zonă reprezintă O VULNERABILITATE PENTRU SISTEMUL DEMOCRATIC ROMÂNESC.”

“Ar fi util de lămurit dacă nu cumva, conform legii 14/1992 (privind organizarea și Funcționarea Serviciului Român de Informații), există sau exista până de curând un interes la nivelul anumitor instituții pentru ca această firmă (SIVECO) să se ocupe de acest proces esențial într-o democrație.”

“Intuiția și relația de prietenie care m-a legat de Irina Socol începând cu 2009 îmi spun că (…) există suspiciunea rezonabilă că ACEASTA AR FI FĂCUT PARTE SAU AR FI FOST APROPIATĂ DE FOSTA CONDUCERE A SERVICIULUI ROMÂN DE INFORMAȚII.”

“În contextul actual, consider că nici prietenia mea, pornită la inițiativa Irinei Socol în 2009, nu a fost deloc întâmplătoare, putând fi rodul unei ACȚIUNI OPERATIVE.”

De asemenea, Ana Maria Pătru mai face o precizare foarte importantă:

“În timpul anchetei în care am fost reținută și arestată, în plină campanie electorală pentru parlamentare, pe masa procurorilor, EXISTAU DOCUMENTE ALE AEP CARE VIZAU VULNERABILITATEA SOFTULUI ȘI MODUL ÎN CARE SE FACE REPARTIZAREA MANDATELOR. Am fost chestionată asupra acestor lucruri. Precizez că hârtiile care mi-au fost prezentate nu aveau legătură cu cauza penală în care eram anchetată. Ele nu aveau relevanță în speță și nu se regăsesc în rechizitoriul trimis către instanță.”

P.S. Desigur, după ce DNA s-a apucat brusc (lunea trecută) să caute telefonul folosit de Ana-Maria Pătru și să efectueze descinderi la AEP exact în ziua în care aceasta era citată la audierile Comisiei parlamentare de Anchetă, mă așteptam ca doamna Pătru să decline noua invitație (deși chiar dânsa ceruse amânare pentru azi). Cu toate acestea, scrisoarea trimisă de Ana Maria Pătru azi conține informații ESENȚIALE pentru activitatea Comisiei parlamentare de Anchetă.

Posted by | View Post | View Group