Faceți #MIȘTO de mine și de votanții noștri, …

0
552

Faceți #MIȘTO de mine și de votanții noștri, domnule ministru PSD Ionuț Vulpescu?

În clipa în care v-am dat votul meu de validare în Comisia parlamentară, domnule ministru al Culturii, v-am cerut un singur lucru: să schimbați lucrurile prin minister astfel încât finanțările din banul public via Ministerul Culturii să meargă spre reviste culturale autentice, nu către fițuici imunde încărcate de propagandă politică viscerală. V-am dat atunci, în ianuarie, exemplul anului trecut, când ministerul condus de tehnocrați acorda punctaj maxim (deci și finanțare maximă) așa-ziselor publicații „culturale” – „Revista 22” și „Dilema veche”. …Am așteptat să văd dacă aveți de gând să faceți ceva în acest sens. …Și tocmai am văzut, ieri! Ministerul pe care îl conduceți tocmai a decis să finanțeze… „Revista 22” și „Dilema veche” (punctaj maxim și finanțare maximă, din nou!). …O singură întrebare mai am în ce vă privește, dragă domnule ministru Vulpescu – VĂ BATEȚI JOC DE MINE ȘI DE CEI CARE AU VOTAT ACEST PARTID PENTRU A OPRI SIFONAREA BANULUI PUBLIC SPRE UNITĂȚILE DE PROPAGANDĂ ȘI MANIPULARE ALE NOII SECURITĂȚI? Mie mi se pare că DA – VĂ BATEȚI JOC! …Foarte bine. Atunci, nu îmi rămâne decât să solicit retragerea sprijinului politic din partea Partidului Social Democrat. Aștept cu maximă atenție o poziție oficială a conducerii PSD în ce vă privește. În mod categoric, eu nu vă mai susțin și cer grabnica dumneavoastră demisie sau remaniere!

Iată doar câteva pasaje recente (încărcate până la refuz de… #cultură) din revistele „culturale” finanțate din banul public, din banii noștri (articole semnate de Liiceanu, Pora, Pleșu și compania…):

„Dragnea şi Ponta sunt metastaze ale cancerului pe care îl reprezintă PSD și care macină România de 27 de ani.”

„Contrar iluziilor propagate de unele televiziuni, PSD nu a produs nici un lider decent și, dată fiind natura sa, nu are cum să-l producă. PSD este problema, indiferent cine l-ar conduce.”

„Protestele de duminică distrug, de asemenea, mitul propagandei televiziunilor aservite că românii s-ar fi săturat de anticorupție și și-ar fi pierdut încrederea în DNA. Mii de ore de emisiuni propagandistice la Antena 3 și RTV prin care s-a încercat compromiterea și decredibilizarea DNA și a procurorului-șef Laura Codruța Kövesi s-au dovedit inutile și ineficiente. Românii preocupați de soarta cetății s-au dovedit imuni la acest bombardament cu otravă propagandistă. Aceste două eșecuri de proporții ar trebui să fie suficiente pentru a determina demisia Guvernului Grindeanu.”

„Modul în care a fost executată sumar judecătoarea Bogdan probează că, dincolo de ranchiunele și frustrările personale ale unor magistrați, miza centrală o reprezintă descurajarea procesului de recuperare de către stat a bunurilor obținute în urma unor infracțiuni.”

”Președintele nu pare dispus să stea şi să asiste la victoria penalilor prin ieşirea din puşcării şi iertarea faptelor lor de corupţie.”

„PSD-ALDE nu au nicio legitimitate să atace fundamentele statului de drept și ale democrației doar pentru că au câștigat o rundă de alegeri.”

„100.000 de oameni care au protestat în București și în restul țării împotriva ordonanțelor antijustiție. Mesajul transmis de oamenii ieșiți în stradă a fost că PSD-ALDE nu au nicio legitimitate să atace fundamentele statului de drept și ale democrației.”

„Populația, sistemul de justiție și cei mai importanți aliați externi ai României se pronunță împotriva „ordonanțelor-elefant“ care torpilează statul de drept.”

„Nici Dragnea, nici guvernul nu mai pot pretinde că aceste două ordonanțe/legi sunt altceva decât pumnale înfipte în inima democrației și a statului de drept din România, acte de trădare a interesului național și de subminare a sistemului de alianțe și parteneriate strategice ale României.”

„Elefantii lui Dragnea au calcat in picioare la adapostul intunericului fragilul nostru stat de drept, au luat in trompa codurile penale si le-au facut harcea-parcea.”

„Un sir de miselii si lasitati, care dau o lovitura naprasnica justitiei si care arata gradul de periculozitate al PSD.”

„Avem fara discutie de-a face cu un grup infractional oganizat care vrea sa puna mina pe tot statul.”

„presiunea strazii este esentiala, in primul rind pentru ca arata acestui mamut cocotat la putere ca porcariile pe care le face nu ramin nepenalizate”

„Acum descopera furiosi fata hidoasa a acestui partid, aceeasi din totdeauna, care vrea sa dea ceasul istoriei inapoi ca sa poata fura si devaliza in continuare tara in totala impunitate”

„Mai ales prezența șefului statului în rândul manifestanților a fost un adevărat semnal de alarmă, deci și de mobilizare.”

„PSD a ales confruntarea cu Uniunea Europeană. DNA și ANI în pericol”

„Pare că „bullshit”-ul i-a explodat în față lui Liviu Dragnea.”

„Dragnea a ramas (…). L-a trimis la inaintare pe Tariceanu, unul dintre cei detestati politicieni ai momentului”

„Neincrederea in pesedisti, convingerea ca sunt capabili de orice miselie nu poate fi atenuata nici de mama abrogarii.”

„Este de neacceptat ca la conducerea tarii sa ramina niste indivizi care s-au comportat ca o banda de gangsteri.”

„Sunt convinsa ca protestele vor continua pina la caderea guvernului Grindeanu si pentru ca trebuie sa li se dea o exemplara lectie. Chiar daca cistigi alegerile nu poti sa-ti permiti orice. Pentru ca lucrurile sa nu se mai repete, guvernul Dragnea-Grindeanu trebuie sa-si primeasca lectia si sa plece. Si, atentie, pe urmatorii trebuie sa se stea cu ochii ca pe un butoi cu pulbere.”

„În clipa în care această primăvară a oamenilor înfloreşte în iarnă, ideile prind chip şi sunt îmbrăţişate cu umor, cu fermitate şi cu tandreţe. Pădurea de pancarte este imaginea acestui ideal care se întăreşte, zi după zi.”

„Pentru Liviu Dragnea şi cei asemenea lui, primăvara oamenilor este semnul revoltei şi al hotărârii. Libertatea şi demnitatea nu se negociază cu cei care ne mint, ne fură şi ne oprimă. Libertatea şi demnitatea se afirmă, se cuceresc şi se păzesc. Până la capăt. Fără ezitare şi fără odihnă.”

„Ordonanța nr. 9 descrie haosul din mintea guvernanților lui Dragnea, agendele suprapuse și șmecheria.”

„mitinguri de câteva sute/mii de pensionari, de oameni care cereau ceva în plus, din același aluat cu aplaudacii de la mineriadă. Doar ei, pesediștii, știu cât efort au trebuit să depună pentru a umple stadioanele sau piețele.”

„Din peștera zidită, gașca amorală a lui Dragnea nu are cum să priceapă mecanismele morale care duc la revoltă. Principiile și ideile care poartă lumea înainte și o scot din letargie. Sau interesele acestei clase sociale de mijloc pe care au rejectat-o și disprețuit-o constant. E ca și cum ai cere unei moluște să admire răsăritul sau să citească Decalogul.”

„Manifestațiile vor continua și trebuie să continue, fiindcă nu mai poți avea încredere în actualii guvernanți. Guvernul Grindeanu, după abrogarea ordonanței și adoptarea bugetului, trebuie, deci, să plece.”

„E drept să spunem însă că la această victorie de etapă au contribuit și procurorii, dintre care surpriza extrem de plăcută a fost d-l Augustin Lazăr, procurorul general al României. A contribuit esențial și CSM, unit într-o rară unanimitate împotriva Ordonanței 13. A contribuit corpul magistraților și președinta Înaltei Curți; au fost facultățile de drept din câteva mari universități. Și, bineînțeles, a fost esențial rolul președintelui Iohannis, care, într-un fel, e cel care a ajutat la declanșarea reacției populare prin descinderea sa intempestivă la ședința de guvern de acum aproape două săptămâni; președintele și-a îndeplinit cu asupră de măsură rolul de apărător al Constituției și al statului de drept.”

„Și totuși, să nu ne înșelăm. Unfinished business. N-am scăpat de ei. Fiara a început să sângereze, dar trăiește și va mușca, dacă nu continuăm. Ordonanța 13, oricât de abjectă, e numai un efect. Chiar aruncată la gunoi, ea, sau alta ca ea, poate reveni peste noi ca un spectru, atâta vreme cât cauza rămâne. (În plus, să nu uităm de restaurația din educație, sănătate etc.) Iar cauza profundă e stilul bolșevic de guvernare asumat de clica lui Dragnea.”

„Deocamdată însă, neuitând să arătăm gratitudinea noastră acelora, mulți la număr, care tremură, dar și cântă în continuare în străzi și piețe nopți de-a rândul, ne putem îngădui să ne bucurăm un moment. Da, e adevărat: mulțumită lor, Fiara sângerează!”

„PSD-ul de astăzi nu este un partid accidental de hoți, ci forma de supraviețuire a unei tradiții devenită regulă de căpătuială vreme de 45 de ani.”

„Se pare că mai avem 13 ani de rezistat până vom intra în Țara Făgăduinței, în Țara statului de drept. Ei bine, da, dacă e nevoie vom sta în Piață 13 ani. Iar eu o să fiu cu voi, și am să vă țin pumnii de pe un norișor, dragii mei.” (Liiceanu)

„Academicienii susțin statul de nedrept. Patriotismul se află în aceste zile în stradă și de partea străzii, și nu în aula unei instituții osificate, nici măcar conservatoare, ci devenite de-a dreptul reacționare.”

„Adversar înverșunat al modernității și deschiderii democratice, PSD este disperat să reprime orice formă de manifestare care îi scapă de sub control.”

„Suspectez că Mecca dinozaurilor pesediști este astăzi Moscova lui Putin, unde demonstranții sunt ridicați de poliție, iar politicienii din opoziție primesc condamnări penale pe bandă rulantă sau sunt de-a dreptul asasinați. Adversar înverșunat al modernității și deschiderii democratice, PSD este disperat să reprime orice formă de manifestare care îi scapă de sub control. Chiar dacă, spre deosebire de 1990, în 2017 opțiunile represive îi sunt limitate de apartenența la UE, coaliția PSD-ALDE nu se poate elibera de teama de justiție a liderilor ei, domnii Dragnea și Tăriceanu, așa că mineriada din secolul XXI va îmbrăca probabil diferite forme de atac la adresa democrației. Nu este deci momentul să ne lăsăm adormiți de cântecul de sirenă împăciuitor al premierului Grindeanu, prelucrat intens, se pare, la Bruxelles. Dimpotrivă, este momentul pentru a organiza mai eficient rezistența împotriva „Imperiului răului“. Așadar, #rezist, deci exist. Sau „cedez și dispar“. Ce preferați?” (Rodica Culcer)

„„Guvernul Grindeanu” ar putea da, în plină zi de astă dată, o ordonanță de urgență prin care să se deschidă în buget un capitol special pentru repararea gurilor știrbe ale românilor [susținători PSD]. De unde să vină banii? Din averile adunate de-a lungul mandatelor de penalii Coaliției PSD – ALDE, urmăriți în justiție și totuși puși recent pe liste și intrați în Parlament.” (Liiceanu)

„Nu mai visați deci la pesediști atipici și providențiali, care ar putea guverna România onorabil. Pun pariu că, după încă un an de guvernare PSD, viitorul raport de țară va arăta mai rău”

P.S. Pe lângă celelalte proiecte legislative pe care le-am promis, mă voi ocupa grabnic și de schimbarea, prin lege, a criteriilor de selecție care stau la baza punctării revistelor culturale care sunt eligibile pentru finanțare de la bugetul de stat! …Între timp, #INSIST: aștept cu maxim interes o poziție oficială a conducerii PSD. Eu solicit categoric remanierea ministrului Culturii Ionuț Vulpescu!

Posted by | View Post | View Group