Astăzi, în cadrul ședinței Comisiei de …

0
505

Astăzi, în cadrul ședinței Comisiei de Anchetă, am înaintat următoarele TREI propuneri de sesizări:

1. Sesizarea ministrului Afacerilor Externe, domnul Teodor Meleșcanu, cu privire la comportamentul ambasadorului George Maior. Acesta, deși este plătit din banul public, a înțeles să nu răspundă la unele dintre întrebările Comisiei. Atitudinea nu poate fi tolerată și se impune o reacție FERMĂ din partea domnului Meleșcanu, din respect pentru poporul român și pentru Parlamentul României.

2. Sesizarea SRI, în vederea clarificării printr-un comunicat oficial a prezenței Directorului SRI George Maior și a adjunctului Florian Coldea acasă la omul politic Gabriel Oprea, în ziua turului II al alegerilor prezidențiale din (6 decembrie) 2009.

3. Sesizarea SRI, în vederea clarificării actualului statut al domnului Florian Coldea. Din câte înțelegem, acesta este plătit în continuare din banul public, fiind remunerat în calitate de colaborator pentru cursul de “ETICĂ” pe care îl susține în cadrul Academiei Naționale de Informații. Îi solicit actualului Director SRI, domnul Eduard Hellvig, clarificarea situației domnului Coldea, deoarece refuzul acestuia de a se prezenta în fața Comisiei de Anchetă este incompatibil cu statutul de colaborator plătit al Serviciului Român de Informații, în cadrul Academiei Naționale de Informații – unitatea de învățământ superior militar a SRI.

Posted by | View Post | View Group