Am comentat chiar pe pagina de Facebook a …

Am comentat chiar pe pagina de Facebook a Ministerului Justiției. Dacă doriți, îi puteți cere și dumneavoastră domnului Tudorel Toader un răspuns aici: https://www.facebook.com/ministeruljustitieiromania/posts/725963844273219.

I-am scris următoarele:

20 de minute, CEL MULT, domnule ministru Tudorel Toader…

În ultimele trei zile, nu v-ați putut rezerva 20 de minute pentru a da curs sesizării mele din data de 25 iulie. 10 minute, CEL MULT, dura să citiți tot textul. 5 minute, CEL MULT, dura să îi adresați doamnei KOVESI întrebarea “Ați fost acasă la politicianul Gabriel Oprea în ziua turului II al alegerilor prezidențiale din (6 decembrie) 2009”. Vă ajungeau cele 5 minute ca să primiți și răspuns… Apoi, tot 5 minute, CEL MULT, vă lua să ne comunicați răspunsul, precum și măsura care se impune în urma răspunsului. În 20 de minute, CEL MULT, puteați rezolva grava problemă de imagine care afectează DNA, Ministerul Public și justiția românească în genere. 20 de minute, CEL MULT, vă erau suficiente, domnule ministru al Justiției, pentru a vă respecta îndatorirea fundamentală – aceea de a veghea la respectarea independenței justiției și la buna imagine a acesteia.

20 de minute, CEL MULT, vă erau suficiente, domnule ministru Tudorel Toader, pentru a răspunde la sesizarea unui PARLAMENTAR ROMÂN! Nu le-ați folosit. …Deși le aveați. …Să vă întreb câte minute a durat discuția de la Bruxelles cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans? …Dar discuția de azi cu ambasadorul SUA Hans Klemm?

…Apropo de ambasadorul Hans Klemm. – Ați avut timp să publicați și un comunicat. În care spuneți: „Discuţiile au avut, în prim plan, cooperarea bilaterală pe teme de justiţie, importanţa clarităţii şi accesibilităţii legislaţiei, consultarea cu factorii judiciari, educaţia juridică şi prevenţia, precum şi consolidarea statului de drept şi a eforturilor de luptă împotriva corupţiei. În cadrul întrevederii, a fost subliniată importanţa cooperării cu SUA, ca partener strategic al României.”

…Păi tocmai legat de GRAVA AFECTARE a luptei anticorupție și a imaginii acestei lupte v-am scris, domnule ministru al Justiției. Încercăm, dincolo de clișee, să privim realitatea direct în ochi, să spunem EXACT ce vedem și să acționăm în consecință, ca BĂRBAȚI DE STAT adevărați?

…Cât despre „importanţa cooperării cu SUA, ca partener strategic al României” – foarte bine. Dar ce ziceți, domnule ministru Tudorel Toader, despre:

„IMPORTANȚA COOPERĂRII CU PARLAMENTUL ROMÂNIEI, CA PARTENER STRATEGIC AL MINISTERULUI JUSTIȚIEI”!??

Posted by | View Post | View Group