Ar fi de bun-simț ca toți cei care vorbesc …

Ar fi de bun-simț ca toți cei care vorbesc zilele astea despre bătălia de la Mărășești să se întrebe dacă miile de oameni care au murit atunci în luptă s-ar îndoi acum, chiar și în fața vântului ce bate dinspre Vest… Liberă e țara asta, patrioților, doar dacă nu suntem sclavi ai Estului? Dacă, în schimb, ne facem pe tăcute sclavi ai Vestului, asta ne face DEMNI și LIBERI? România are Drumul ei. Și VOI CONTINUA SĂ VORBESC DESPRE ASTA!

Oricât ar deranja, reiau ce am scris acum câteva zile. Pentru că o condiție esențială a LIBERTĂȚII este ADEVĂRUL:

“Avem curajul de a nu fi #IPOCRIȚI?

TREI întrebări scurte:

1. În 2012, când votul a 7,4 MILIOANE de români a fost aruncat la ghenă, Rusia, China, India, Pakistanul și Timorul de Est ni l-au băgat pe gât pe Băsescu pentru încă doi ani? Sau fix SUA și UE (în special Germania)? Mark Gitenstein era cumva ambasadorul… Rusiei la București? Victoria Nuland, venită la București să-l susțină pe Băsescu împotriva VOTULUI DEMOCRATIC exercitat de 7,4 MILIOANE de români, era trimisa… Chinei la București? Domnul Philip Gordon, degrabă sosit la București pentru a ne vorbi despre „vot ilegal masiv la referendum”, era trimisul special al… Kremlinului, ori al secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton (viitoare candidată la funcția supremă în statul american)? Distinsa doamnă Merkel, care zicea astfel în 2012 – „Este inacceptabila procedura de destituire a lui Traian Basescu. Aceasta violeaza principiile statului de drept!”, era la acea vreme cancelarul… Beijingului?

2. Divinitatea Sa, suava și distinsa doamnă KOVESI – a fost sprijinită fățiș și premiată de ambasadorii… Rusiei la București? Noua Securitate a fost creată și sprijinită fățiș de… Beijing, de… Kremlin? Marketingul deșănțat prin care o structură paralelă, metastatală și metastazată, perfect nedemocratică ne-a fost livrată ca un adevărat MESIA INSTITUȚIONAL, ca un adevărat SALVATOR și IZBĂVITOR – e operațiunea… ESTULUI? Imensul și oribilul aparat de propagandă al Noii Securități era și este compus din lingători ai clanțelor ambasadei… Rusiei?

3. Dacă anul trecut, prin februarie, domnul Klemm ținea să spună că e perfect corect ce face ANAF-ul atunci când descinde la sediile Intact, nu ar trebui ca același distins domn amabasador să fiu PRIMUL care să ceară, în cazul Puiu Popoviciu, recuperarea prejudiciului prin „recuperarea unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român”? Să nu știe oare domnul ambasador Klemm că ambasada SUA la București e construită în baza contractului încheiat între Ambasada SUA și omul de afaceri Puiu Popoviciu? Conform propriilor criterii morale, domnul Klemm ar trebui să iasă grabnic și să susțină o conferință de presă pentru a ne spune, cu maximă convingere, că statul va fi obligat să confiște terenul în cauză, inclusiv pe cel de sub Ambasada SUA, iar confiscarea terenului va duce și la confiscarea clădirilor (printre care și clădirea Ambasadei SUA la București). …Nu-i așa că prea-corectul domn Klemm, cel care se vede des cu ministrul Justiției pentru a-i explica în ce fel și cum e cu „lupta anticorupție”, va susține chiar în acest weekend respectiva conferință de presă? …Nu-i așa că nu va conta deloc faptul că, pur întâmplător, Puiu Popoviciu e și cetățean american? …Ori că, după câte se pare, va fi reprezentat în privința cererii de extrădare de nimeni altul decât fostul Director FBI – domnul Louis Freeh?

Cum facem cu #IPOCRIZIA? Dacă e „made in USA”, e mai bună decât alte tipuri de ipocrizie? Ne mai amintim de Teo Peter? Lui i s-a făcut dreptate? Pe el l-a ucis, fără să răspundă vreodată pentru asta, un pușcaș marin din rasa galbenă?…

…România, așa cum o văd eu, trebuie să meargă pe Drumul său, ca LIANT între Est și Vest, să își regăsească și să își urmeze propriul Destin. Retorica războiului, cald sau rece, nu ne va duce nicăieri. Poate doar într-un imens abis, în care vom aluneca în curând cu toții. Iar eu cred că rolul nostru în anii ce urmează e tocmai acela de a crea punți, de a uni, de a lucra pentru consens, nicidecum acela de a deveni la rându-ne accelerator de particule beligerante.”

Posted by | View Post | View Group