Vom vedea cât de mulți vor dori să meargă pe …

0
504

Vom vedea cât de mulți vor dori să meargă pe acest drum…

Diverse persoane, chiar dacă bine intenționate, doresc să mă ajute propunându-mi tot felul de scheme politice sau de comunicare. Mulțumesc, dar NU! Ce mă străduiesc eu să fac nu are nicio legătură cu modul clasic de a face politică – acela în care comunici PUBLIC ceva, dar vizezi în fapt anumite obiective stabilite în spatele cortinei. Ei bine, tocmai această cortină o vreau eu desființată…

Nu politica în sine este problema (așa cum spun mulți), ci modul de a face politică. Aici trebuie schimbate lucrurile. Iar drumul pe care îl propun și pe care mă voi încăpățâna să pășesc este drumul celor care călătoresc cu adevărul de mână și nu ascuns prin buzunare. N-o să mă convingă nimeni, niciodată, să merg pe celălalt drum – cel pe care s-a mers până acum. Drumul adevărurilor ocolite, al realităților neasumate PUBLIC! Un drum închis care ne-a scos de pe șine, o fundătură lipsită de rost.
Realizăm cu toții cât de repede s-ar schimba lucrurile pe-aici dacă toți cei care dețin sau pretind funcții de înaltă demnitate publică ar spune tot ce știu, ar vorbi ÎN FAȚA OAMENILOR despre toate informațiile pe care și le împărtășesc unii altora ÎN PRIVAT?

Știu sigur că mulți dintre cei care au ales să facă politică, mulți dintre cei care au intrat în Parlament sunt oameni care prețuiesc LIBERTATEA. …Fiți LIBERI, atunci! Nu doar dintr-o dorință firească, ci din DATORIE față de cei care v-au ALES! Țara asta nu are cum să fie cu adevărat LIBERĂ decât dacă cei aleși… ALEG SĂ FIE LIBERI!

Eu, unul, voi merge mai departe, așa cum am hotărât. Voi candida în 2019 tocmai pentru că am convingerea că oamenii din noi nu mai pot supraviețui prea multă vreme dacă nu începem, în mod real, să schimbăm modul de a face politică, modul de raportare la celălalt! Dacă partidul din care fac parte va dori, își va asuma nu doar candidatura mea, ci și drumul pe care îl propun. Dacă nu, voi candida ca independent. Oricum, în oricare dintre variante, nu am de gând să fac NICIUN joc de culise, nu am de gând să mă ascund, pentru „discuții”, în spatele NICIUNEI cortine. Tocmai pentru că EXACT la asta trebuie, grabnic, să renunțăm!

Paradoxal, utopic nu e să crezi că lumea poate fi schimbată în bine, ci să consideri că ea mai poate continua așa cum e acum… Dacă mii, zeci de mii de oameni sunt încă ținuți captivi de tot soiul de personaje care nu fac decât să le exploateze în interes propriu frustrările e și pentru că cei care sunt cu adevărat interesați de binele celorlalți suferă de timiditatea implicării publice. E timpul ca cei care simt nu doar românește – ci mai ales OMENEȘTE să facă pasul în față. E singura șansă… Manipulările și ipocrizia nu vor dispărea decât ca efect al ieșirii din anonimat a celor care sunt capabili să-și picure AUTENTICITATE în glas și în faptă…

…Sper să mergem cât mai mulți pe acest drum. Fie să FIM!

Posted by | View Post | View Group