Tudorel Toader – acest Usain Bolt care aleargă …

0
604

Tudorel Toader – acest Usain Bolt care aleargă invers, atletul absolut al fugii de decizii…

Pentru că văd că iar e mare tevatură cu ce face și ce drege domnul ministru, mă văd nevoit să reiau câteva lucruri elementare. …Ministrul Justiției este cel care face propunerea pentru funcția de Procuror General și pentru cea de Procuror-șef DNA. Apoi, CSM dă un aviz. Acest aviz e pur consultativ (cel mai bun exemplu în acest sens e chiar cel al multimedaliatei doamne Kovesi – care a fost propusă și ulterior numită în funcția de Procuror General, în anul 2009, deși primise AVIZ NEGATIV de la CSM).

Cu alte cuvinte, ministrul Justiției poate trimite către Președintele României propunerile CHIAR DACĂ CSM nu e de acord cu ele. De asemenea, conform principiului simetriei, ministrul Justiției poate trimite către Președintele României solicitarea de revocare din funcție a Procurorului General sau a Procurorului-șef DNA CHIAR DACĂ CSM nu e de acord.

…Și acum – ce face domnul Tudorel Toader?

Domnul Tudorel Toader, supărat că Procurorul General face apel la CSM în privința solicitărilor Comisiei de Anchetă, face și domnia sa apel – la Inspecția Judiciară… Prin urmare, deși supărat că Procurorul General nu își ASUMĂ o poziție și fuge repede să-l SCAPE CSM, ministrul Justiției nu își ASUMĂ la rândul său o poziție și fuge repede să-l SCAPE Inspecția Judiciară…

Atât de mult FUGE domnul Tudorel Toader de propriile responsabilități, încât cu greu ar putea fi ajuns din urmă chiar și de un sprinter experimentat. Tudorel Toader – acest Usain Bolt (care aleargă invers) al Justiției românești, atletul absolut al fugii de decizii…

P.S. Și dacă, să presupunem, Inspecția Judiciară va zice că e în regulă cum procedează domnul Augustin Lazăr, unde veți mai fugi domnule Tudorel Toader? Și dacă, să presupunem, Inspecția Judiciară va găsi doar „probleme minore” în ceea ce privește managemenetul DNA și al Ministerului Public, pe ce cărări veți mai alerga domnule ministru al… „Justiției”? Poate pe holurile ministerului? …Spre ieșirea (de tot) de acolo?

Posted by | View Post | View Group