În zece zile, voi trimite către Comisia de …

În zece zile, voi trimite către Comisia de Anchetă propriile concluzii, pentru a fi cuprinse în raportul final. Vă pot face cunoscute de pe acum două concluzii:

1. E necesară modificarea în regim de urgență a legislației, astfel încât orice Comisie parlamentară de Anchetă să aibă cu adevărat putere. În acest sens, se impune o schimbare radicală. Pe viitor, orice persoană plătită de la bugetul de stat care refuză invitația la audieri (sau care se prezintă, însă refuză să răspundă la întrebări) ar trebui să-și piardă imediat funcția. De asemenea, dacă o persoană era slujbașa statului în perioada anchetată, ea va avea obligația (sub imperiul unor sancțiuni corespunzătoare) de a răspunde solicitărilor Comisiei de Anchetă, chiar dacă în prezent nu mai e angajată de statul român.

2. Imediat după ce modificăm legislația (în regim de urgență), voi propune înființarea unei noi Comisii de Anchetă. Principalul obiectiv al acesteia va fi acela de a ancheta implicarea nelegală și neconstituțională a instituțiilor de forță în viața politică, socială și economică din România. Evident, aceasta va presupune și reluarea anchetei în ceea ce privește celebra deja „sufragerie a lui Oprea”! Un alt obiectiv foarte important va fi acela de a ancheta implicarea unor entități străine în controlul asupra vieții politice, economice și sociale românești.

Posted by | View Post | View Group