Dacă vrem să nu fim #stupizi sau #ipocriți, nu …

Dacă vrem să nu fim #stupizi sau #ipocriți, nu avem cum să nu ne întrebăm cum de arată planeta în halul în care arată, cum de s-a ajuns în situația de a nu te mai simți în siguranță nicăieri, în condițiile în care:

– se cheltuie ENORM la nivel mondial pentru… apărare;
– suntem ascultați, interceptați, urmăriți și înregistrați la scară planetară, livrându-ni-se iluzia că suntem astfel… apărați.

Problemele umanității au rezolvări simple. Nu soluțiile lipsesc, ci VOINȚA REALĂ a celor care ne conduc de la un dezastru către celălalt! Un simplu exemplu, la nivelul anului 2013:

Cheltuielile militare mondiale au totalizat 1.747 de miliarde de dolari în 2013. Pentru a pune capăt sărăciei extreme la nivel mondial în 20 de ani, Jeffrey Sachs (autorul cărții “Sfârșitul sărăciei”) a calculat cu ani în urmă un cost anual de aproximativ 175 de miliarde de dolari. …Vedeți asemănarea extraordinară? În 2013, cheltuielile militare mondiale totale ar fi fost suficiente pentru a acoperi 10 ani din cei 20 estimaţi de Sachs în 2005. 175 de miliarde de dolari x 10 = 1.750 de miliarde de dolari. Acest lucru înseamnă că, în cazul în care cheltuielile militare ar fi utilizate pentru eradicarea sărăciei extreme, ar fi nevoie de doar… 2 ani!

Acum, cine ar îndrăzni să spună că Pământul este bine guvernat? …Numai atunci când suficient de multi oameni îşi vor fi trezit inimile față de ceilalți, această monstruozitate va ajunge la un sfârșit!

P.S. Voi aloca spații largi acestui subiect în cartea pe care o scriu. Pentru că, așa cum am mai spus: utopic nu e să crezi că lumea poate fi schimbată, utopic e să crezi că ea mai poate continua așa!

Posted by | View Post | View Group