Ambele propuneri pe care le-am înaintat astăzi …

Ambele propuneri pe care le-am înaintat astăzi colegilor din Comisia de Anchetă au trecut cu majoritate de voturi pentru:

1. Sesizarea Președintelui României cu privire la obstrucționarea activității Comisiei de Anchetă de către ambasadorul George Maior. Acesta, deși s-a prezentat la audieri, a refuzat să răspundă la întrebările care i-au fost adresate.

Dincolo de probarea respectului față de poporul român și față de forul reprezentativ suprem al acestuia (Parlamentul României, prin Constituție), vom vedea, cu această ocazie, dacă Președintele României respectă cu adevărat America! Dacă există un dram de respect pentru democrația de acolo și pentru principiile parlamentare americane, atunci Klaus Werner Iohannis are datoria de a DEMONSTRA acest lucru printr-o decizie fermă. Cum să menții în funcția de ambasador al României în SUA un angajat al statului român care sfidează o Comisie de Anchetă a Parlamentului României!? Cum ar proceda Președintele SUA în locul Președintelui României?

2. Sesizarea SRI cu solicitarea – în baza principiului cooperării loiale între instituțiile statului – de a clarifica situația domnului George Maior (Director SRI la acea vreme) și a domnului Florian Coldea (Prim-adjunct SRI în acel moment): au fost acasă la Gabriel Oprea în seara turului II al alegerilor prezidențiale din 2009 și, dacă da, cu ce scop?

Dacă SRI dorește cu adevărat să se reformeze, atunci ADEVĂRUL TREBUIE SPUS! George Maior și Florian Coldea au implicat SRI în alegerile prezidențiale din 2009? Este în regulă ca Directorul și Prim-adjunctul SRI să meargă acasă la un om politic în seara alegerilor prezidențiale? Mai ales că Gabriel Oprea ieșise din PSD pentru a-l sprijini fățiș pe Traian Băsescu… Mai ales că, la doar câteva zile distanță, Gabriel Oprea urma să devină ministru în cabinetul Boc-2…

Posted by | View Post | View Group