George Maior și-ar dori să fiu sancționat. Îmi …

George Maior și-ar dori să fiu sancționat. Îmi răspunde prin consilierul care-i cântă ode…

„Jocurile domnului deputat Pleșoianu: Țipa, aproape cu spume la gură” – acesta este titlul pe care l-a ales pentru azi distinsul Flaviu Predescu, semnatar de „analize politice” la DC News. Revoltat de tupeul meu de a insista ca angajatul statului român George Maior să răspundă totuși la întrebările Comisiei parlamentare de Anchetă, Flaviu Predescu (consilierul lui George Maior timp de 10 ANI…) scrie așa în „editorialul” său: „În mod normal, după atitudinea pe care a avut-o în iunie, față de domnul George Maior, dl Pleșoianu trebuia sancționat atât la Camera Deputaților, cât și la partid. Spun asta pentru că, al dumisale comportament din timpul ședinței în care era invitat un om (trecem peste faptul că respectivul om tocmai muncise enorm pentru o întâlnire istorică a președintelui României cu președintele SUA) a denotat mai degrabă lipsă de civilizație decât atitudine parlamentară. „Sunteți plătit din bani publici! Ar trebui să fiți dat afară și retras de la post!” țipa, aproape cu spume la gură Pleșoianu, înspre cel care fusese cu mult, mult înaintea lui pesedist și care condusese Departamentul de Aderare la NATO, încă din Guvernul Năstase. Alo, domnule deputat Pleșoianu?! Cine vă credeți domnule și unde vă treziți (membru de comisie)”.

Flaviu Predescu a fost consilierul lui George Maior în perioada 2005-2015. I-a dedicat de-a lungul timpului mai multe ode, dar chiar și o… carte („Softul GE”): „I-am dedicat (romanul) pentru că așa am simțit, să-l identific cu omul care de fapt este în spatele cortinei, un om sensibil, un adevărat pedagog și un cărturar adevărat care a susținut foarte mult tânăra generație”.

Iată și alt fragment în care Flaviu Predescu ne vorbește despre cum l-a „vindecat” George Maior de „răzvrătire”, învățându-l ceva de o extraordinară înțelepciune – anume că „nu contează cine are dreptate”: „Profesor de răbdare. Asta mi-a fost în primul rând George Maior în aceşti zece ani. Prieten, frate mai mare, dascăl exigent la care în mod sigur mai am anumite restanţe sau examene, altele la care trebuie să merg la mărire de notă, aşa cum în debutul anului trecut n-a pregetat să i-a măsuri extrem de dure atunci când m-am comportat „necuviincios cu un om mai mare decât mine”. „Nu mă interesează cine are dreptate, atâta timp cât bunul simţ trebuie să te împiedice să înfrunţi pe cineva pe care eu respect foarte mult”. Aşa m-am vindecat de „răzvrătire”, de „reacţii necontrolate”…”

Apoi, apoteotic, ne vorbește despre „drama vizionarului George Maior”: „Alţii sunt alţii, el este altceva decât alţii din toate punctele de vedere: caracterial, familial, profesional, ca intelectual şi ca prieten, din absolut toate punctele de vedere. Acest efort, cu înzestrarea de la Dumnezeu şi cu uriaşa credinţă pe care o are, cu bun simţ şi cu grija de a nu răni sentimentele celor din jur, George Maior, trăieşte drama vizionarului.”

…Atât. Vă las dumneavoastră plăcerea de a comenta. Eu nu mai adaug decât un singur lucru: dacă vom continua să ne lăsăm țara condusă de aceste DIVINITĂȚI și de apostolii lor, ne merităm pe deplin soarta!

P.S. Am, totuși, și o dorință frivolă. Aș vrea să încerc și eu ce a consumat domnul analist înainte de a semna editorialul de pe DC News. Dă niște halucinații cu totul speciale…

Posted by | View Post | View Group