În vederea întocmirii Raportului final al …

0
596

În vederea întocmirii Raportului final al Comisiei de Anchetă, am trimis vineri următoarele propuneri:

“Cu greu poate fi imaginat un fapt mai grav decât imixtiunea procuraturii și a serviciilor secrete în viața politică, economică și socială a unei națiuni! Iar obstinația cu care George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi au refuzat să răspundă oricărei întrebări cu privire la prezența lor acasă la politicianul Gabriel Oprea în seara turului II al alegerilor prezidențiale din 2009 nu face decât să-i incrimineze. Dacă realizăm cu adevărat gravitatea extremă a faptului că Procurorul General al României, Directorul Serviciului Român de Informații și Prim-adjunctul Serviciului Român de Informații (numiți cu toții în funcții de Traian Băsescu) s-au adunat acasă la politicianul Gabriel Oprea, alături de alți oameni politici care susțineau fățiș candidatura lui Traian Băsescu, fix în ziua alegerilor prezidențiale, vom ajunge la concluzia că România a fost luată ostatică, timp de mai bine de un deceniu, de un grup de persoane care au controlat nedemocratic, prin abuz de putere, viața politică românească. Iar faptul că ambasadorii și emisarii unor state nu doar i-au sprijinit din toate punctele de vedere, dar i-au și decorat în repetate rânduri ne obligă să înființăm o nouă Comisie de Anchetă care să investigheze nu doar implicarea nelegală și neconstituțională a instituțiilor de forță în viața politică, socială și economică din România, ci și imixtiunea unor entități străine în treburile interne ale României.

Suntem datori, față de poporul român, să devoalăm tot ce s-a petrecut în țara noastră în ultimii 13 ani, modul în care persoane din servicii, din procuratură și din afara țării au preluat controlul asupra României, inclusiv prin intermediul unei părți din ONG-uri. Episodul alegerilor din 2009 este doar un episod. Mai sunt multe altele. Este timpul ca Parlamentul României, în pragul anului 2018, când sărbătorim Centenarul Marii Uniri, să își asume rolul de a scoate la lumină întregul păienjeniș. Acest lucru este absolut necesar nu numai pentru că românii au dreptul să cunoască întregul adevăr, dar și pentru că lucrurile nu au cum să se schimbe atâta vreme cât structurile și persoanele care le-au creat își păstrează direct sau indirect influența și puterea decizională.

Măsuri care se impun:

1. E necesară modificarea în regim de urgență a legislației, astfel încât orice Comisie parlamentară de Anchetă să aibă cu adevărat putere. În acest sens, se impune o schimbare radicală. Pe viitor, orice persoană plătită de la bugetul de stat care refuză invitația la audieri (sau care se prezintă, însă refuză să răspundă la întrebări) ar trebui să-și piardă imediat funcția. De asemenea, dacă o persoană era slujbașa statului în perioada anchetată, ea va avea obligația (sub imperiul unor sancțiuni corespunzătoare) de a răspunde solicitărilor Comisiei de Anchetă, chiar dacă în prezent nu mai e angajată de statul român. Dacă există voința politică necesară, putem opera toate modificările legislative până la împlinirea termenului de un an de la alegerile parlamentare din decembrie 2016.

2. Imediat după ce modificăm legislația (în regim de urgență), voi propune înființarea unei noi Comisii de Anchetă. Principalul obiectiv Comisiei va fi acela de a ancheta implicarea nelegală și neconstituțională a instituțiilor de forță în viața politică, socială și economică din România. Evident, aceasta va presupune și reluarea anchetei în ceea ce privește celebra deja „sufragerie a lui Oprea”! Pentru că cei care se aflau acolo, în „timpul și spațiul lor privat”, au privatizat „interesul național” și au transformat România într-un imens „câmp tactic”. Un câmp tactic prin care, timp de mai bine de un deceniu, ei și „partenerii” lor din afara țării au preluat controlul asupra tuturor pârghiilor decizionale ale statului român. Ca atare, un alt obiectiv foarte important – pe care suntem datori față de poporul român să ni-l asumăm – va fi acela de a ancheta implicarea unor entități străine în controlul asupra vieții politice, economice și sociale românești.”

Posted by | View Post | View Group