Solicit PUBLIC Serviciului Român de Informații …

0
285

Solicit PUBLIC Serviciului Român de Informații să NU obstrucționeze activitatea Comisiei de Anchetă

SRI a… „răspuns” la sesizarea Comisiei de Anchetă. Dar cică n-avem voie să știm ce a răspuns…

…Iată succesiunea faptelor:

1. Pentru că George Maior (fost Director SRI) și Florian Coldea (fost Prim-adjunct SRI) au obstrucționat activitatea Comisiei de Anchetă refuzând să răspundă la întrebările privitoare la „sufrageria lui Oprea”, am cerut și am obținut votul majoritar al colegilor mei de Comisie pentru a sesiza SRI.

2. La sfârșitul lunii august, Comisia de Anchetă a sesizat oficial SRI, solicitând lămuriri cu privire la prezența lui George Maior și a lui Florian Coldea acasă la politicianul Gabriel Oprea în seara turului II al alegerilor prezidențiale din 2009.

3. La sfârșitul lunii septembrie, Comisia parlamentară pentru exercitarea controlului asupra activității SRI comunică faptul că SRI le-a răspuns lor, nu Comisiei de Anchetă, pentru că – spune SRI – “așa e regulamentar”.

4. Comisia parlamentară pentru exercitarea controlului asupra activității SRI decide să sesizeze la rândul său SRI cu privire la episodul „sufrageria lui Oprea”. Claudiu Manda, președintele Comisiei pentru supravegherea activității SRI: „Vom decide săptămâna viitoare dacă documentul îl vom transmite comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 sau, dacă vom primi până la un anumit moment un răspuns din partea SRI mai detaliat, să vedem cât din ce conține acel răspuns detaliat îl putem pune la dispoziția comisiei de anchetă”.

…Concluzii personale:

– Dacă s-a decis în cadrul Comisiei pentru supravegherea activității SRI sesizarea Serviciului cu privire la episodul „sufrageria lui Oprea”, înseamnă că răspunsul la sesizarea Comisiei de Anchetă pe aceeași temă nu conține de fapt nicio informație. Probabil că SRI a așteptat aproape o lună ca să răspundă că… n-are voie Comisia de Anchetă să-i adreseze nicio întrebare.

– Dacă SRI îi va răspunde Comisiei pentru supravegherea activității SRI, atunci răspunsul e firesc și necesar să-i parvină în integralitatea sa Comisiei de Anchetă. De ce? Foarte simplu! Pentru că avem doar două variante: fie Maior și Coldea erau în „timpul liber” acasă la politicianul Oprea, fie erau în timpul SERVICIULUI. În ambele variante, faptul este extrem de grav și ar trebui să conducă la măsuri foarte dure în primul rând din partea SRI! Dacă dorește cu adevărat să fie credibil atunci când vorbește despre reformare, SRI are datoria morală față de acest popor de a se dezice total și fără rezerve de practicile abuzive ale lui George Maior și Florian Coldea. Dacă nu o face și încearcă în orice fel să îi acopere, înseamnă că – în realitate – NIMIC NU S-A SCHIMBAT LA SRI…

Posted by | View Post | View Group