Momentul adevărului

0
345

Momentul adevărului: câte ONG-uri adevărate avem și câte OMG-uri?

1. Dacă anumite ONG-uri fredonează de aproape trei decade același refren al „DEPOLITIZĂRII”, atunci nu e o imensă #IPOCRIZIE că tocmai aceste ONG-uri sunt extrem de agresive la nivel de comunicare publică zilele astea acuzând inițiativa mea de a DEPOLITIZA ONG-urile de UTILITATE PUBLICĂ?

…Cum vine asta? Politicienii sunt răi pentru că politizează administrația și decizia PUBLICĂ, însă atunci când ți se cere chiar ție, ONG de utilitate PUBLICĂ, să nu desfășori activitate POLITICĂ – te ofuschezi și dai cu PET-ul în asfalt?!? E doar o imensă #IPOCRIZIE aici, o dublă măsură absolut evidentă pentru orice om de bun-simț. Ca atare, oricât ar insista cei mai mari #IPOCRIȚI ai neamului, NU voi renunța la această nouă prevedere și le cer membrilor adevăratei SOCIETĂȚI ROMÂNEȘTI să o susțină PUBLIC! Un ONG care a desfășurat sau desfășoară activitate politică, pentru sau împotriva cuiva, NU va mai putea obține sau deține statutul de UTILITATE PUBLICĂ!

2. Avem, mulți din țara asta, suficientă inteligență pentru a înțelege că dacă cineva acționează prin intermediul unui ONG, aceasta NU este în niciun caz o garanție în sine pentru bunele intenții ale persoanei respective. Dacă un ins acționează cu rea-credință ca politician, în secunda în care renunță la politică și se transformă în „societate civilă” înseamnă, dintr-o dată, că va face de aici înainte totul cu bună-credință doar pentru faptul că acționează prin intermediul unui ONG? E stupid să credem asta…

În realitate, multe dintre ONG-uri sunt OMG-uri, ORGANISME „civice” MODIFICATE GENETIC. Sunt „modificate genetic” pentru că nu își desfășoară activitatea în baza principiilor civice, ci ca unealtă a celor care se află de fapt în spatele respectivelor ONG-uri. Un ONG prin care niște inși încearcă să controleze deciziile publice dintr-o țară, peste ceea ce VOTEAZĂ oamenii, e de fapt un OMG, un organism modificat genetic.

…Ei bine, nici aici să nu insiste nimeni să-mi schimb opinia! Aceste modificări legislative TREBUIE să treacă, iar prevederea care obligă ONG-urile să-și ARATE sursele de finanțare e și de bun-simț, dar și absolut necesară! Cum să sară anumite ONG-uri ca arse că trebuie să fie TRANSPARENTE, câtă vreme, de aproape 30 de ani, tocmai ele le cer politicienilor și celor care administrează această țară TRANSPARENȚĂ!? Iarăși, e vorba doar despre #IPOCRIZIE și dublă măsură. Iar ONG-urile care vor sări ca arse zilele următoare sunt, cel mai probabil, chiar acele OMG-uri despre care vorbesc. …Foarte bine! Cred că a sosit timpul să știm cu toții care sunt ONG-urile adevărate, curate și care sunt OMG-urile prin intermediul cărora se încearcă trecerea în plan secund a VOTULUI, a DEMOCRAȚIEI!

3. De aproape 30 de ani, o serie de ONG-uri solicită „depolitizarea” administrației, depolitizarea deciziei celor care conduc această țară. Ei bine, dacă prin „depolitizare” se înțelege a nu promova în funcții publice anumite persoane doar pe motiv de apartenență politică, ci a folosi ca principale criterii competența și buna-credință, atunci pot fi de acord. Dacă, însă, prin „depolitizare” se înțelege un transfer de sens dinspre democrație către tehnocrație, atunci nu mai sunt deloc de acord! Esența democrației constă în vot și reprezentativitate. Cetățenii votează tocmai pentru a fi reprezentați la nivel decizional de cei pe care i-au ales!

4. Adevărata „societate civilă” este însăși societatea omenească. Ideea de „societate civilă” nu poate fi confiscată de o serie de ONG-uri. Este absurd. Dacă există membri ai „societății civile” care văd lucrurile într-un fel, nu înseamnă că întreaga societate vede lucrurile în acel fel! O serie de persoane extrem de vocale din „societatea civilă” care militează într-un anume sens nu se pot erija în purtătoare de cuvânt și de mesaj ale întregii societăți românești!

P.S. Faptul că „tehnocrații” cioloșisto-useriști Vlad Voiculescu și Vlad Alexandrescu sunt primii care încearcă să inflameze și să manipuleze nu e nici vreo surpriză, nici ceva rău. E un lucru bun, pentru că reprezintă o confirmare perfectă a celor pe care tocmai le-am scris mai sus…

Posted by | View Post | View Group