Clarificări necesare …

Clarificări necesare

1. După cum am subliniat, habar n-am ce decizii va lua – dacă va lua – conducerea PSD în cazul în care ministrul Justiției cere revocarea distinsei Kovesi, iar Iohannis zice “Nein”. Ca atare, ca și în cazul absolut necesarului miting, și în ceea ce-l privește pe distinsul Iohannis nu fac decât să spun ce cred eu că ar trebui făcut.

2. Să discutăm ipoteza în care Tudorel Toader cere revocarea doamnei Kovesi inclusiv pentru încălcarea prevederilor Constituției României și pentru nerespectarea Deciziilor Curții Constituționale. Ce zice Constituția României la Art.80 (2)? Zice așa: “Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice.”. Păi dacă Președintele (oricare ar fi acela) nu revocă din funcție o persoană (oricare ar fi aceea) care a încălcat și prevederile Constituției țării, dar și Deciziile Curții Constituționale, nu rezultă de aici IMEDIAT că respectivul Președinte nu mai “veghează la respectarea Constituţiei”?

Și, dacă asta rezultă, nu trebuie luate măsuri? Ba da, trebuie luate! Evident că trebuie luate. Așa cum ar fi trebuit luate și când Insul din Deal s-a transformat în Președintele GEACĂ-ROȘIE. Pentru că, atunci, distinsul Werner a călcat în picioare tot Art.80 (2) din Constituția României, care mai zice așa: “În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”. Cum zice Constituția – MEDIERE?!???…

3. Deși există temei constituțional pentru SUSPENDAREA distinsului K.W.I. în cazul în care nu o revocă pe distinsa L.C.K., sunt 99,999% sigur că nu se va întâmpla așa ceva, deși eu, la acel moment, o voi cere… Evident, dacă și numai dacă domnul Toader va cere în timpul vieților noastre revocarea Anticoruptei din Sufragerie.

…Așa că poate sta liniștit distinsul “penal” Orban Ludovic, probabilitatea ca PSD să purceadă vreodată la suspendarea domnului Iohannis tinde spre 0.

P.S. Să nu se supere marele lider al Partidului Non-Liberal! Nu eu îl consider “penal”. Insul din Deal îl consideră…

Posted by | View Post | View Group