Eroarea lumii celei mari din jurul #BULEI celei …

Eroarea lumii celei mari din jurul #BULEI celei mici…

Cei care predică de la amvonul sectei din #BULĂ se consideră, fără excepție, oameni providențiali. În realitate, ne aflăm mai degrabă în fața unor oameni paradoxali. Cum altfel să-i caracterizezi pe cei care, deși ne spun că „luptă împotriva comuniștilor”, o frază mai târziu militează agresiv pentru:

– Închiderea editurilor care publică acele cărți care nu le convin lor;
– Închiderea televiziunilor care nu le sunt pe plac;
– Desființarea partidelor care nu le susțin ideile?

Sub masca „implicării civice”, avem de fapt de a face cu ființe rudimentare care luptă pentru ÎNCHIDEREA gurii tuturor acelora care nu rezonează cu propria lor „viziune”. Societatea care i-ar face pe ei fericiți ar fi societatea care ar avea dreptul să se exprime DOAR dacă și-ar prelua clișeele strict din bula lor socială. Lumea la care ei visează este lumea în care toți cei care nu le împărtășesc opiniile sunt degrabă reduși la tăcere. „România” se reduce la ei, iar toți ceilalți sunt niște intruși care le deranjează Feng Shui-ul, care le disturbă bula de Facebook.

Cărțile care nu sunt din #BULĂ trebuie arse, editurile care „nu corespund” trebuie grabnic închise, televiziunile care nu livrează corespunzător trebuie falimentate prin boicot, partidele care nu rimează cu ideologia lor reducționistă trebuie dizolvate, oamenilor care nu votează „bine” trebuie să li se interzică să mai voteze, politicienii care nu sunt din #BULĂ trebuie – în cel mai fericit caz – deportați, legile care nu îi ajută în demersuri trebuie pur și simplu ignorate, instituțiile care nu se aliniază întocmai și la timp trebuie demonizate, bătrânii – cei mai mulți dintre ei – trebuie să stea doar în casă ca să nu-i mai deranjeze, tinerii care nu acceptă să devină soldații #BULEI trebuie umiliți public până când „le vine mintea la cap”…

Tot ce viețuiește în #BULĂ e pur și imaculat, e bun și dezirabil. Tot ce respiră în afara #BULEI e corupt și murdar, e rău și indezirabil. Cei puțini dar tocmai de aceea agresivi lucrează bucuroși și cu mult entuziasm la eliminarea lumii celei mari din afara #BULEI celei mici.

Iar singura șansă ca propaganda #BULEI celei mici să devină ineficientă este ca lumea cea mare din jurul #BULEI celei mici să se EXPRIME. Dacă acest lucru se va întâmpla, nu doar #BULA cea mică își va conștientiza realele dimensiuni, dar și unii dintre aleșii lumii celei mari vor înceta să-i mai preia clișeele… În timpurile pe care le trăim, când minoritatea #insistă agresiv cu sloganul „VĂ VEDEM”, e nevoie ca și MAJORITATEA SĂ SE VADĂ. În primul rând pe sine…

Posted by | View Post | View Group