E vremea ca toți cei care mă consideră altceva …

E vremea ca toți cei care mă consideră altceva decât sunt să înțeleagă, odată pentru totdeauna, că NU sunt o piesă pe o tablă de șah la dispoziția unor jucători din umbră, oricare ar fi ei! Eu când spun că nu discut în spatele ușilor închise cu nicio grupare, de partid sau de altceva, nu doar spun ci chiar procedez în acest fel. Iar când nu pun țara la cale în spatele vreunei cortine, nu o fac nu pentru că „așa dă bine”, ci pentru că pur și simplu așa sunt – din bezna în care am fost, ca oameni, scufundați nu se poate ieși decât prin lumina nealterată a adevărului!

Eu nu sunt dispus să joc în piesa nimănui. Dacă cineva îmi este cu adevărat alături, dacă cineva îmi acordă încredere și dorește să pășim împreună pe acest drum diferit pe care îl propun, atunci vom merge braț la braț, până dincolo de dincolo. Însă toți cei care rezonează cu ce spun și ce fac trebuie să înțeleagă că libertatea mea de gândire, de simțire, de expresie și de acțiune e NENEGOCIABILĂ. Nu sunt absolut deloc genul de om care acceptă să i se distribuie un rol într-un film regizat. Și poate vor înțelege cei care se tot întreabă „ce e în spatele ascensiunii” mele politice rapide faptul că explicația e una singură și deloc sofisticată: oamenii s-au săturat de aranjamente, de culise, de cortine, de negocieri ascunse. Au dat peste unul care s-a săturat și el și care a fost să fie să intre în politică. Oamenii rezonează cu mine pentru un singur motiv: ȘI EU REZONEZ CU EI! Nu am devenit altul decât eram înainte de a face pasul către politică. Și da, de acest lucru chiar sunt mândru! Credeți-mă, NU e puțin lucru!

Știu și cred că știm cu toții și ce ne-a dezbinat și de ce avem nevoie pentru a ne vindeca de dezbinare.

Ne-a dezbinat un sistem ticălos, pentru care NU am existat nicio clipă ca ființe omenești, ci doar ca „resurse” utilizabile într-un sens sau altul. Când au avut nevoie să-și impună propriile planuri cu această țară, ne-au ATOMIZAT! Ne-au FĂRÂMIȚAT! Ne-au făcut mii de bucățele mici, apoi ne-au așezat în relații antagonice. Ne-au împins într-un război al tuturor împotriva tuturor: tineri contra bătrâni, români din țară contra români din afara țării, oameni de la sat contra oameni de la oraș, pacienți/medici, profesori/părinți… Aici am ajuns, aici suntem și nu trebui să ne mințim că ar fi altfel!

Ne poate vineca de dezbinare doar un Proiect Național, un ideal realizabil pentru care să muncim împreună. Cred cu tărie că România are tot ce-i trebuie, în primul rând la nivel uman, pentru a fi deschizătoare de drumuri și nu doar eternă purtătoare de trenă! Nu suntem buricul pământului, dar nici un valet al cărui unic rol este acela de a căra bagajele. Când îmi închei scrierile cu îndemnul „Fie să FIM!” nu o fac pentru că am nevoie, ca om politic, de un slogan. Închei așa pentru că simt cu toată ființa mea că putem să reîncepem să FIM și pentru că știu că doar reumanizându-ne vom putea ieși din smoala cea neagră în care suntem prinși.

Am luat decizia de a candida în 2019 tocmai pentru că sunt conștient că avem nevoie în fruntea statelor de oameni care să își propună înainte de orice altceva – RE-UMANIZAREA țărilor lor. Toate lucrurile pe care le-am scris aici, chiar și dacă rezonați cu ele, pot rămâne doar cuvinte pe o pagină de Facebook sau doar rânduri dintr-o carte. Ele pot ieși însă de aici, se pot transforma în fapte vii dacă eu sau altcineva ca mine va avea ocazia să muncească pentru punerea lor în practică, dintr-o poziție care să-i ofere expunerea și influența necesare. Rolul unui președinte de țară acesta ar trebui să fie în primul rând – munca permanentă pentru ca societatea să fie reumanizată, pe toate palierele ei. Eu asta am de gând să fac. Clișeele reprezentării politice la nivel înalt trebuie să dispară. Toate participările la evenimente care intră în fișa postului pot fi realizate strict formal sau pot fi umplute de conținut. Însă, pentru ca un președinte de țară să poată umple de conținut un eveniment la care participă, e necesar mai întâi ca el însuși să se fi umplut pe sine de conținut… Aici e marea problemă – cei care conduc lumea fie nu sunt interesați, fie uită să se mai privească din când în când în oglindă, să se caute ochi în prorpriii ochi, să se caute de umanitate!

Dacă procedăm mereu la fel, nu ne putem aștepta la rezultate diferite. Eu vă propun o altă cale, calea omului liber. Voi face acest exercițiu până la capăt, indiferent de rezultat. Dacă vor fi cei mai mulți dintre români sau dacă vor fi 0,0005%, să fie cum va fi să fie! Important este ca oamenilor să li se ofere cu adevărat o alternativă. Din partea cuiva care nu se consideră #PERFECT, care nu pretinde că a fost teleportat pe Terra direct din Galaxia #IMACULAȚILOR, dar care e conștient că primul și cel mai important lucru este să ne recăpătăm UMANITATEA!

…Și pentru că tot se vorbește mult și inutil zilele acestea despre cine se va ocupa de învățământul din România, o s-o spun cât se poate de ferm, exact în sensul celor de mai sus: NU are absolut nicio importanță cine conduce Ministerul Educației, câtă vreme nu ne propunem să schimbăm procesul educațional în sensul infuzării lui cu elementele esențiale care compun ființa omenească! Actualul sistem educațional este cinic, rece și inuman. El e interesat doar de pregătirea unor mașini care urmează să presteze economic. În școli, nu ne interesează OMUL, ci robotul care urmează să livreze. Care este primul efect și cel mai grav al unui astfel de sistem? – Dezumanizarea societății omenești. În devenirea noastră, școala are un rol esențial din două motive. În primul rând, pentru că este, pragmatic vorbind, locul unde ne petrecem cea mai mare parte a copilăriei și adolescenței noastre (adică exact perioada în care ne formăm ca oameni). Iar în al doilea rând – pentru că este locul unde ființa noastră profundă merge pentru a-și potoli o sete. Iar dacă nu ni se dă acolo nimic de băut, dacă în cană ni se toarnă nisip fierbinte în loc de apă vie, atunci vom părăsi fără să ne dăm seama școala ca produse înseriate, nu ca oameni împliniți, vom termina prin a deveni roboți utili, în loc să ne începem munca vie îndreptată către binele semenilor noștri!

…Am dat acest exemplu, cu școala, pentru că se tot discută zilele astea și pentru că Insul-din-Deal ne tot vorbește la rândul său de trei ani, fără conținut și fără sens, despre „o Românie educată”, acesta fiind, chipurile, „proiectul lui de țară”. Vorbe goale… Singurul Proiect de Țară cu adevărat VIABIL este cel al unei „Românii a oamenilor”, adică un Proiect care să implice în cel mai înalt grad re-umanizarea societății omenești, ÎN PRIMUL RÂND prin re-umanizarea sistemului educațional! Fără această țintă, ORICE este inevitabil sortit eșecului. Clădirea ridicată va continua să se surpe peste noapte. …Asta până când zidurile ei reci vor fi încălzite de inima caldă a Anei. A unei Ane nezidite, ci ca temelie-vie a zidirii…

Posted by | View Post | View Group