Iohannis, dacă nu ești în stare să îi aduci …

0
430

Iohannis, dacă nu ești în stare să îi aduci laolaltă pe români, ci doar să-i dezbini, atunci lasă-ne!

Iohannis, dacă nu ești în stare să îi inspiri pe români pentru a se subsuma în larga lor majoritate unui ideal național, atunci lasă-ne!

Iohannis, dacă nu ești în stare să scoți la suprafață esența umană, profundă, a acestui popor, atunci lasă-ne! Iohannis, dacă nu ești în stare să-ți faci autocritica și dacă te așezi singur pe un piedestal pozând în ființa IMACULATĂ, atunci lasă-ne!

Iohannis, dacă te faci că nu vezi muntele de dovezi ale abuzurilor săvârșite de cei care au condus și conduc această țară din sufrageria lor, atunci lasă-ne!

Iohannis, dacă tu înțelegi să fii un Președinte care se declară public „sluga” altei țări, așa cum ai făcut-o chiar de Ziua Unirii, în 2016, atunci lasă-ne!

Iohannis, dacă ești un sloi de gheață care nu începe să se topească nici când o fetiță scrie cu mânuța ei o cerere de grațiere pentru mama ei, care greșise furând alimente pentru a o hrăni, atunci lasă-ne!

Iohannis, dacă ți se pare în continuare normal că ai ciocnit cupe pline cu șampanie, împreună cu Cioloș, la doar 17 zile după tragedia din Colectiv, atunci lasă-ne!

Iohannis, dacă ești genul de om care-și aruncă paltonul pe mașină nervos că niciun sclav nu s-a repezit să i-l preia, așa cum ai făcut la doar câteva zile după ce ai fost ales Președinte, atunci lasă-ne!

Iohannis, dacă nu ești în stare să fii Președintele tuturor și îi consideri „românii tăi” doar pe cei care te susțin într-un anumit context, atunci lasă-ne!

Iohannis, dacă nu ești în stare să contribui decisiv, așa cum e firesc să facă un adevărat Președinte, pentru ca noi să ne simțim liberi, demni și uniți în țara noastră, atunci lasă-ne!

Iohannis, dacă nu ești în stare să te ridici la înălțimea funcției și a semnificației Centenarului, atunci lasă-ne!

Anul Centenarului trebuia să fie anul în care să dăm mână cu mână și să pornim a lucra împreună pentru ca țara noastră să conteze mai întâi față de ea însăși și mai apoi față de celelalte țări. Cu un Dezbinator Național ca tine, acest lucru este însă aproape imposibil. Singura șansă este ca noi, ceilalți, cei pe care nu îi consideri „românii tăi”, să ne reașezăm țara în propriul destin fără tine, ignorându-te pe tine și redescoperindu-ne pe noi, în contrast puternic cu ființa care ești!

Posted by | View Post | View Group