De la un „naiv patologic”, pentru domnul V. …

0
102

De la un „naiv patologic”, pentru domnul V. Ponta

Da, domnule Ponta, sunt „naivul patologic” care, alături de alți 7,4 MILIOANE de „naivi patologici”, a mers la vot, în vara fierbinte din 2012, pentru a scăpa de Traian Băsescu. Ca un „naiv patologic” ce sunt, am crezut atunci că vă veți bate până la capăt pentru noi și că nu veți accepta, alături de Crin Antonescu, aruncarea voturilor noastre la toaleta din garajul de campanie al marinarului eșuat. Orice veți replica, pe mine NU mă convingeți. Ați creat atunci un precedent îngrozitor legat de călcarea în picioare a votului românilor. Aveați enorm de multă priză la public, atât dumneavoastră, cât și Crin Antonescu. Ar fi trebuit să fiți personal alături de Ioan Ghișe, la protestul său, ba chiar să chemați oamenii la proteste, așa cum îi chemaserăți la vot. Așa cum s-a putut umple un stadion cu zeci de mii de oameni pentru a vă lansa candidatura la prezidențiale, doi ani mai târziu, puteați cu siguranță, dumneavoastră și Crin Antonescu, să coagulați un protest masiv care ar fi dus până la urmă la plecarea lui Băsescu. În fond, era demis LEGITIM prin voința populară covârșitoare a poporului român!

Da, domnule Ponta, sunt „naivul patologic” care, chiar și văzând că i-ați lăsat să își bată joc de votul meu, am mai mers o dată la vot și am dus USL, alături de multe MILIOANE de români, la un scor electoral uriaș. Sunt unul dintre MILIOANELE de „naivi patologici” care au crezut în sloganul USL „Dreptate până la capăt” și care au simțit imediat după aceea cum li se aplică o lovitură direct în moalele capului în clipa în care ați semnat celebrul „pact de coabitare” cu Traian Băsescu.

Da, domnule Ponta, sunt „naivul patologic” care s-a bucurat că sunteți prim-ministru și care a rămas din păcate perplex, alături de celelalte MILIOANE de „naivi patologici”, atunci când ați propus-o chiar dumneavoastră ca procuror-șef DNA pe nemaipomenita și inegalabila Laura Codruța Kovesi, în pofida tuturor mizeriilor săvârșite ca Procuror General numit de două ori de Traian Băsescu. Iar faptul că veniți acum și spuneți că a fost și Liviu Dragnea implicat în acea propunere nu vă disculpă absolut deloc! Dumneavoastră v-ați asumat interimatul la Justiție, dumneavoastră ați propus-o pe Kovesi. Punct. Nu vă putea obliga nimeni să o propuneți! Restul e între dumneavoastră și domnul Dragnea și vă privește pe amândoi! …Și, da, a fost o #TRĂDARE a MILIOANELOR de „naivi patologici” cărora nici prin cap nu le-ar fi trecut că sunteți capabil de o asemenea decizie! Ce ziceți, vă mai votau românii în 2012 dacă ar fi știut că veți face „pact de coabitare” cu Băsescu și că o veți propune chiar dumneavoastră pe KOVESI pentru funcția de Procuror-șef DNA!??

Da, domnule Ponta, sunt „naivul patologic” care, în pofida tuturor celor de mai sus, v-am votat la prezidențialele din 2014, considerându-vă la acea vreme un rău mai mic decât varianta Werner. Cu toate că, domnule Ponta, „naivul patologic” care a făcut parte din Comisia de Anchetă „Sufrageria lui Oprea” nu contenește să se gândească și la cum ar fi arătat România cu dumneavoastră președinte, George Maior premier și Gabriel Oprea mare șef la SRI…

…Că tot veni vorba despre Comisia „Sufrageria”. Aflați, domnule Ponta, că „naivul patologic” chiar s-a bătut pentru a scoate adevărul la suprafață. Cu cine s-a bătut? Cu propunerea dumneavoastră Kovesi și cu nașii dumneavoastră Maior și Oprea… Iar „naivul patologic” chiar a înfruntat – la Comisie, în fața sediului DNA și la Bruxelles – Noua Securitate „pe persoană fizică”, fără a avea spatele vreunei grupări din partid sau din afara partidului. Pur și simplu așa am considerat eu că e CORECT! Așa am înțeles eu, „naivul patologic”, să-mi fac datoria față de cetățenii acestei țări!

NU, domnule Ponta, „naivul patologic” nu a fost „folosit”. „Naivul patologic” a făcut ce era corect să facă. Iar dacă aveți un meci personal cu Liviu Dragnea, vă rog să mă lăsați pe mine în afara terenului, a stadionului și chiar a cartierului general unde se află stadionul. PENTRU CĂ NU ESTE MECIUL MEU! Din partea mea, ar trebui ca și dumneavoastră, și domnul Liviu Dragnea să spuneți absolut tot ce cunoașteți, de preferat în timpul vieților noastre. Așa ar fi corect față de noi toți!

În rest, rămân „naivul patologic” care v-a lăudat și apărat când așa a considerat că e corect și care înțelege să vă critice argumentat și bazat pe fapte tot când așa consideră că e corect. Iar dacă veți candida în 2024, cine știe, poate veți avea în față vreun „naiv patologic” care candidează și el pentru un al doilea mandat și pe care veți avea ocazia la rândul dumneavoastră să îl criticați…

Liviu Pleșoianu,
Un „Naiv patologic”…

Posted by | View Post | View Group