Să râdem cu poftă de ADEVĂRUL.ro și …

0
1693

Să râdem cu poftă de ADEVĂRUL.ro și HOTNEWS.ro! Nici PROPAGANDA nu mai e ce-a fost odată…

Pentru că treaba cu „Pleșoianu e omul rușilor” nu prea funcționează, ordinul de zi pe unitate este acela de a mai adăuga un element propagandistic de maximă… complexitate: „Pleșoianu spune lucruri… ciudate”. …Problema propagandei Noii Securități nu ține însă de tema aleasă, ci de incomensurabila prostie a executanților ei. Voi reda în continuare cel mai proaspăt exemplu de prostie marca Adevărul.ro și Hotnews.ro:

Acum câteva zile, am scris despre proiectele pe care le derulează Facebook și Google, proiecte despre care marea majoritate a utilizatorilor nu cunosc nimic sau aproape nimic. Am relatat, printre altele, despre cum Google investește masiv în dezvoltarea Inteligenței Artificiale, cu scopul declarat ca, până în 2030, milioane de nanoboți (sau nanoroboți) să fie introduși în corpurile noastre pentru a ne conecta creierul la Internet, pentru a ne conecta neocortexul la… Cloud.

„…Șoc! Șoc! Pleșoianu e nebun! Vorbește despre nanoroboți, despre cyborgi!”, s-au grăbit să propage propagandiștii cei prostuți. Doar că respectivii propagandiști sunt într-atât de stupizi încât au uitat să întreprindă o acțiune elementară – să caute chiar pe Adevărul.ro și pe Hotnews.ro articole EXACT pe această temă… :)))

Cu alte cuvinte, pentru a duce la îndeplinire noul ordin de zi pe unitate („Pleșoianu spune lucruri ciudate”), propagandiștii „low quality” s-au grăbit să scrie știri ironice despre cum crede Pleșoianu că vrea Google să ne facă cyborgi. Atât de bine sunt însă pregătiți profesional încât nu le-a dat prin… #NEOCORTEX să verifice dacă nu cumva chiar pe site-urile lor „high quality” (O, DA!) sunt multe articole care tratează EXACT aceste subiecte.

Iată, pe Hotnews.ro (ofer doar două exemple, deși sunt mult mai multe):

1. 22 octombrie 2015: “Cum vede viitorul Ray Kurzweil, directorul Google care cauta “nemurirea”: Ne vom putea conecta la internet fara a avea nevoie de vreun dispozitiv, ci doar prin mini-computere introduse in sange!”
https://science.hotnews.ro/stiri-creierul-19985093-cum-vede-viitorul-ray-kurzweil-directorul-google-care-cauta-nemurirea-vom-putea-conecta-internet-fara-avea-nevoie-vreun-dispozitiv-doar-prin-mini-computere-introduse-sange.htm

2. 21 octombrie 2013: “Cum vrea sa traiasca vesnic Ray Kurzweil, inventatorul de la Google”

“Spune ca biologia e un proces asemanator cu software-ul si ca peste un timp vom putea programa aproape totul legat de sanatatea noastra si vom fi in stare sa trimitem mici flotile de nano-roboti care sa rezolve orice problema de imunitate corporala. Ray Kurzweil lucreaza pe partea de inteligenta artificiala la Google, proiectul fiind legat de computere care pot sa citeasca si sa inteleaga documente cat mai bine, un pas esential catre crearea unor roboti super utili.”
https://science.hotnews.ro/stiri-stiintele_vietii-15854853-cum-vrea-traiasca-vesnic-ray-kurzweil-inventatorul-google-care-zilnic-150-pastile.htm

Iată, pe Adevărul.ro (ofer doar două exemple, deși sunt mult mai multe):

1. 2 octombrie 2015: „Omul care vrea să ai nanoroboţi în creier şi să devii un semizeu superinteligent”

„Din punctul său de vedere, conectarea creierului nostru la computere ne va face să dezvoltăm emoţii şi caracteristici complexe, de care momentan nu suntem capabili. „Vom fi mai amuzanţi, mai atrăgători şi mai buni la exprimarea sentimentelor de iubire”, a declarat acesta recent într-o discuţie la Universitatea Singularity. Dincolo de tehnoprofet el este însă şi director de inginerie la Google şi lucrează la dezvoltarea inteligenţei artificiale. Kurzweil a mai spus că până în 2030, creierul uman va putea fi conectat la cloud, iar noi vom putea trimite mailuri şi poze direct către alt creier şi că vom putea avea toate amintirile şi gândurile salvate online. Aici intervin şi nanoroboţii, căci extinderea creierului uman către o gândire nonbiologică ar fi următorul pas în evoluţie, comparabil cu modul în care strămoşii noştri au învăţat să folosească uneltele.”
http://adevarul.ro/tech/stiinta/omul-vrea-nanoroboti-creier-devii-semizeu-superinteligent-1_560e9cb8f5eaafab2c3e8194/index.html

2. 24 februarie 2014: „Director: „Google te va cunoaşte mai bine decât partenerul tău de viaţă“

“Ray Kurzweil, renumit futurolog şi director de inginerie în cadrul Google este de părere că gigantul Web te va cunoaşte mai bine decât soţul sau soţia ta, în 15 ani, potrivit Huffington Post. (…) Pe scurt, Kurzweil crede că Google va „şti răspunsul la întrebările tale înainte ca tu să întrebi ceva. Îţi va fi citit fiecare email pe care l-ai trimis vreodată, fiecare document pe care l-ai editat, orice gând tipărit într-o casetă de căutare. Te va cunoaşte mai bine decât partenerul tău de viaţă. Poate chiar mai bine decât te cunoşti tu pe tine însuţi“, a spus acesta. Kurzweil este de părere că îmbunătăţirea inteligenţei artificiale este pur şi simplu următorul pas în evoluţia oamenilor. „Inteligenţa artificială nu înseamnă o invazie inteligentă a marţienilor. Această tehnologie ne poate ajuta să ne extindem capacităţile mintale. Face parte din civilizaţia noastră. Face parte din cine suntem. În următoarele câteva decenii, civilizaţia noastră om-maşinărie va deveni din ce în ce mai dominată de componenta non-biologică“, a conchis directorul Google.”
http://adevarul.ro/tech/internet/director-google-cunoaste-mai-decat-partenerul-viata-1_530b7265c7b855ff56a03ca1/index.html

…Cum facem acum, propagadiști precari? #SeCautăPropagandiștiNEPROȘTI #NeocortexulEsteBun #NuVăTemețiSăVăFolosițiNEOCORTEXUL

P.S. Sigur, #PROSTIA nemărginită a… jurnaliștilor (O, Doamne!) de la Adevărul.ro și Hotnews.ro ar fi nimic fără distribuirea masivă pe Facebook a gogomăniilor de către alți… #GOGOMANI. În acest sens, Adevărul.ro și Hotnews.ro nu sunt entități solitare în propria #PROSTIE. Au parte de mult sprijin, în special din partea unor puțintei cu aere de mari savanți care au impresia că dacă își spun „Head of…”, dacă își înșiră pe Facebook sau LinkedIn tot felul de titluri pompoase (și obligatoriu în engleză, că româna le pute), asta înseamnă automat că le și funcționează performant… #NEOCORTEXUL.

P.P.S. Mesaj către cei din Noua Securitate care își trimit sclavii să propage ideea că spun eu lucruri ciudate: tocmai ați greșit fundamental, ați intrat pe un teritoriu pe care îl cunosc al naibii de bine. Dacă vreți să vă faceți de râs definitiv, continuați. Eu voi fi foarte fericit să vă ajut.

Posted by | View Post | View Group