După răspunsul Comisiei de la Veneția, …

0
115

După răspunsul Comisiei de la Veneția, lucrurile sunt clare: Iohannis semnează chiar mâine (vineri, 6 iulie 2018) Decretul de revocare a distinsei Kovesi sau e grabnic #SUSPENDAT!

După ce Curtea Constituțională a României a sesizat Comisia de la Veneția cu privire la presiunile exercitate asupra judecătorilor CCR și cu privire la iresponsabilitatea unor lideri politici (precum Președintele PNL, Ludovic Orban) care îndeamnă la nerespectarea Deciziilor CCR, Președintele Comisiei de la Veneția tocmai a răspuns printr-o scrisoare:

“Deținătorii funcțiilor publice trebuie să se abțină în criticile lor. Criticile nerespectuoase și apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curții sunt INADMISIBILE. Deciziile Curților Constituționale sunt DEFINITIVE și OBLIGATORII și TREBUIE SĂ FIE IMPLEMENTATE.”…

Ca atare, având în vedere că se împlinește o lună de când Iohannis nu respectă Decizia CCR care îl OBLIGĂ la semnarea Decretului de REVOCARE a Laurei Codruța KOVESI, având în vedere și răspunsul Comisiei de la Veneția, rezultă două variante:

1. Iohannis semnează chiar mâine (vineri, 6 iulie 2018) Decretul de revocare a distinsei Kovesi;

2. Iohannis e #SUSPENDAT săptămâna viitoare.

NU am de gând să fiu părtaș la călcarea în picioare atât a Constituției, cât și a Curții Constituționale! Iohannis termină cu glumițele de creșă (“asta e săptămâna cititului”) și face ce îl obligă Constituția și Legea să facă sau e #SUSPENDAT chiar săptămâna viitoare!

Nu mai e nimic de discutat, din punctul meu de vedere. E doar de făcut…

https://www.qmagazine.ro/exclusiv-q-magazine-presedintele-comisiei-de-la-venezia-raspunde-romaniei-deciziile-curtilor-constitutionale-sunt-definitive-si-obligatorii-si-trebuie-sa-fie-implementate/

Posted by | View Post | View Group