O schimbare reală, în țara asta, va fi adusă …

0
169

O schimbare reală, în țara asta, va fi adusă doar de apelul la adevăr. Viziunea mea despre politică este aceea a unei activități puse LA VEDERE în slujba oamenilor. De-aia n-o să achiesez niciodată la niciun joc de culise. NU de aranjamente, de orice tip, avem nevoie în Mileniul ăsta. Aranjamentele, făcute dincolo de cortinele ce se lasă peste privirile cetățenilor, n-au nicio legătură cu DEMOCRAȚIA, n-au nicio legătură cu UMANITATEA, în înțelesul tare al cuvintelor.

Să-ți găsești parteneri de drum câtă vreme țelul și viziunea se întâlnesc – aceasta este calea corectă. Să te pierzi pe tine în hățișuri doar pentru că ai impresia că lumea nu poate înainta altfel decât printr-o suită nesfârșită de compromisuri – e în mod evident greșit.

Nu sunt un naiv. Sunt perfect conștient de faptul că multe se fac și se desfac exact în timp ce eu scriu aceste rânduri și dumneavoastră le citiți. Însă e timpul să terminăm cu modul ăsta de a lucra. Doar adevărul ne mai poate elibera…

Echilibrul dat de compromisuri menite să neutralizeze poziții divergente este un echilibru instabil care nu va face decât să provoace noi și noi dezechilibre. Singura posibilitate de a ieși din acest cerc vicios e aceea de a ne întoarce la esență – la UMAN, la ceea ce ar trebui să avem în vedere în tot ce întreprindem, indiferent de poziția noastră.

Avem dreptul să construim o altfel de lume. Avem dreptul să ne construim o altfel de țară. Iar acest lucru e posibil doar dacă reușim să așezăm ființa omenească în centru. ….Doar dacă avem încredere în OM, în capacitatea de autoreglare a sistemului UMAN prin apelul la ADEVĂR!

Posted by | View Post | View Group