Jos eu… …

0
372

Jos eu…

Mai e puțin și se fac 3 ani… Dacă m-aș întoarce în timp, aș spune exact aceleași lucruri! Aș trimite pentru a intra în concurs aceeași înregistrare și aș face aceeași pledoarie pentru #SCEPTICISM. Mi-aș intitula discursul de la prima probă tot “Jos eu!” și aș încheia exact la fel: “În țara asta o să ne fie cu adevărat bine doar atunci când o să facem tot ce ține de noi ca să nu mai fie de vină, de fiecare dată, CELĂLALT!”…

…De asemenea, aș lansa aceeași provocare pe care am lansat-o atunci (era la scurtă vreme după protestele post-Colectiv): să își asume toți cei care sunt cuprinși de febra protestelor măcar o frază care să înceapă cu “jos eu pentru…”.

Este, cred, cel mai important lucru pe care il putem face dacă vrem cu adevărat “să schimbăm România”: să ne asumăm propriile neajunsuri şi inacţiuni! Este o provocare pentru toţi cei care înţeleg că România, cu toate bunele şi relele ei, nu e nimic altceva decât suma tuturor bunelor şi relelor noastre. Este un exerciţiu de sinceritate, fără de care nu cred că cineva, oricine, se poate califica pentru a spune şi “Jos… altul!”.

Cine consideră oportun acest demers poate face acest exerciţiu chiar aici sau îl poate face oriunde în altă parte. Deşi, ca să fiu sincer până la capăt, mi-aş dori mult să devină ceva viral, să ne cuprindă pe toţi, pe Facebook, o frumoasă febră a propriei asumări. Doar atunci când vom admite că sunt cel puţin câteva zone unde suntem noi înşine jos, vom putea, cu demnitate, să ne ridicăm. Şi să ridicăm şi România împreună cu noi. Pentru că România, aşa cum ESTE ea, SUNTEM noi!

Posted by | View Post | View Group