#RITUALUL zilnic al celor două minute de #URĂ …

#RITUALUL zilnic al celor două minute de #URĂ

Îi invit pe toți cei care vor să înțeleagă ce se întâmplă în România zilelor noastre să urmărească și să distribuie acest fragment din celebrul „1984” al lui George Orwell. Este vorba despre „#RITUALUL zilnic al celor două minute de #URĂ”… În fiecare zi, la aceeași oră, oamenii își întrerup orice activitate pentru a participa, în grup, la „Cele două minute de ură”. Pe un ecran imens, li se arată figura celui pe care TREBUIE să-l urască: „Priviți-l! El este #DUȘMANUL vostru! Strigați-i numele! Îndreptați spre el toată #URA voastră!”. Chiar și cei care asistă la început pasiv, mimând inițial ura, se lasă duși de valul de emoție și ajung la rândul lor să strige și să gesticuleze nervos la comanda celor care conduc ritualul. De asemenea, dacă urmăriți cu atenție secvența din film, veți remarca și faptul că, în timpul celor „două minute de ură”, participanții au un… #SEMN pe care îl fac toți cu mâinile:

„Nu s-au scurs nici treizeci de secunde din cele Două Minute de Ură și cel puţin jumătate dintre cei prezenţi în sală începuseră deja să aibă manifestări necontrolate de furie. (…) În al doilea minut, Ura a ajuns demenţă. Oamenii se foiau în sus și în jos pe scaune și zbierau în gura mare (…) Fata cu părul negru din spatele lui Winston a început să ţipe: “Porcule! Porcule!! Porc ordinar!!!” – și, la un moment dat, a apucat un dicţionar gros şi l-a aruncat înspre ecran.

(…) Într-un moment de luciditate, Winston s-a trezit că urla şi el ca toţi ceilalţi şi că izbea violent cu călcâiul în bara de la scaun. Ce este realmente îngrozitor la cele Două Minute de Ură nu este nici măcar faptul că fiecare trebuie să-şi joace rolul, ci, dimpotrivă, că nimeni nu se poate abţine de la a intra în joc. După prima jumătate de minut, orice prefăcătorie devine lipsită de sens.

Un extaz hidos al fricii şi al dorinţei de răzbunare, pofta de a ucide, de a tortura, de a zdrobi capete cu barosul s-a scurs, ca de obicei, prin întregul grup de spectatori ai Urii, ca un curent electric, transformându-l pe fiecare, chiar împotriva voinţei sale, într-un dement care se schimonosea şi zbiera. Şi totuşi, furia care te cuprinde în asemenea momente este o emoţie abstractă, fără un azimut precis, pe care o poţi comuta de la un obiect la altul, ca pe flacăra unei lămpi de sudură.”…

P.S. Vă invit să distribuiți cât mai mult această secvență. Este pur și simplu definitorie pentru modul în care Apostolii Urii Vide manipulează emoțional masele în zilele noastre și în țara noastră. Poate va ajunge și la victimele celor „două minute de ură”. Și, poate, măcar unii dintre cei ale căror emoții sunt manipulate vor înțelege că #URA lor nu e nimic altceva decât o armă în mâinile unor inși siniștri. Niște inși pentru care cei care #URĂSC nu sunt nimic altceva decât niște unelte cu ajutorul cărora își ating scopurile… Pentru Apostolii Urii Vide, nu contează absolut deloc cel care urăște. Importantă e doar #URA sa!

P.P.S. Dacă nu ați citit „1984” (scris de Orwell în 1948), vă recomand să o faceți. Dacă nu ați văzut filmul „1984”, vă recomand, de asemenea, să-l vizionați.

P.P.P.S. Ați remarcat semnul pe care îl fac, cu mâinile, participanții la ritualul celor două minute de #URĂ? Vă pare, pe undeva, cunoscut!?…

Posted by | View Post | View Group